tiistai 16. maaliskuuta 2010

Peruspulkoilua ja piristävä spinnikoulutus

Peruspulkoilua (niin kuin meillä sanotaan..)

Viime viikolla tuli enimmäkseen toivuttua Pirkasta. Palautuminen sujui todella hyvin, mutta lonkankoukistajat harasivat vastaan vielä torstainakin. Jo tiistaina sykkeet olivat matalalla ja olo kevyt, kun tönköin jaloin (lonkankoukistajat..) kävin lyhyellä juoksulenkillä. Vedin koko viikon tarkoituksella kevyttä treeniä (tuli vain reilut 4h treeniä) ja sillä oli hyvin positiivinen vaikutus 8-9h kovien testi- & kisaviikkojen jälkeen. Eilen kulki parin tunnin juoksulenkki liukkaasta kelistä huolimatta tosi hyvin, kiitos vain lenkkikaverille hyvästä seurasta ja leppoisasta menosta! :) Lenkki kulki tosiaan 10 min nopeammin ja pykälän alemmalla keskisykkeellä kuin kolme viikkoa sitten, eli tekemisen suunta on oikea.

Spinnikoulutus-lauantai Kotkassa

Koulutus oli hyvä ja sieltä tarttui joitakin uusia ideoita mukaan:

1. Uuden asiakkaan henkilökohtaiseen opastukseen pitää panostaa paremmin. Tämä on haaste, koska meillä on huomattavan paljon enemmän asiakaspaikkoja verrattuna muihin soutuspinning-saleihin Suomessa. Jos tunnilla on 25 kokenutta soutajaa, he olettavat saavansa alusta loppuun heidän tarkoituksiansa palvelevaa ohjattua liikuntaa. Näiden kahdenkymmenenviiden lisäksi voi olla esimerkiksi 5 ensikertalaista, joiden kaikkien henkilökohtaisempi opastus nielee useita minuutteja. Aion kehittää tähän ongelmaan jonkun hyvän ratkaisun, kunhan ehdin pohtia asiaa.

2. Musiikki rytmitettynä soututahtiin: kaksijakoinen asia, vaikea toteuttaa, mutta toisaalta saattaa antaa asiakkaalle "enemmän". Tekniikka ainakin kilpasoutajan näkökulmasta kärsii helposti. Täytynee tehdä kokeiluja.

3. Tekniikkaa ei voi koskaan korostaa liikaa! Tekniikkafriikkinä tätä taitaa tosin olla minun tunneillani jo ihan tarpeeksi.. :D

4. Keskustelimme erilaisista ja ennen kaikkea toimivimmista tuntirakenteista ja teimme vertailuja. Omat treenitarkoitukseni määräävät tällä hetkellä pitkälti tuntieni sisällön. Tähän asti homma on onneksi toiminut hyvin! Henkilökohtainen mielipiteeni on: Keep it simple! (= ei liikaa sälää)

Tämän viikon lopulla alkaa hartaasti odotettu koulunkäynti! On erittäin innostavaa ja ihanaa vaihtelua arkeen lähteä kiinnostavan alan opiskeluiden pariin. Toivottavasti, kun tietoa alkaa karttua, saan tänne blogiin kirjoitettua enemmän myös ravitsemusasiaa, joka on kovin lähellä sydäntäni. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti