perjantai 23. heinäkuuta 2010

Pyöräily on parasta!

Kesän kivoin pyöräilylenkki on suoritettu. Reilut 110km ja 5h25min tuli istuttua pyörän päällä. Tyyli se on sekin viettää puolison kanssa harvinaista laatuaikaa yhdessä. Pyöräillessä tuli juteltua kaikenlaista mukavaa ja tehtyä samalla erittäin hyödyllinen treeni.

Tämä kyseinen lenkki on nimeltään Tour De Siuro. Reitti menee jotakuinkin näin: Ensin poljetaan Rajasalmen sillan kautta Nokialle, Nokian Valtatieltä koukataan Melon voimalaitoksen kohdalta vesistön toiselle puolelle, ja sieltä pikkutietä Taivalkunnantielle. Sarkolan ja Kutalan kautta Ellivuoren kulmille ja Nohkua-Salmi-Kulju-Siuro-reittiä takaisin Nokialle. Reitillä on muutama niin sanottu hazardi-osuus, eli kaikilla teillä ja reiteillä ei ole nimiä, joten on tiedettävä mihin on menossa.

Siurossa pysähdyimme syömään jäätelöt ja juomaan Pommacit, muuten reitti sujui tukevan aamupalan, veden ja yhden energiageelin voimalla. Peppu kesti hyvin istua satulassa, mutta takareidet ovat edelleen jäykät. Reitille suositellaan maastopyörää huonokuntoisten hiekkateiden ja kärrypolkujen takia, mutta kyllä siellä kaupunki-hybridilläkin pärjäsi!

Melon voimalaitoksen kohdilta (ei muuten hymy hyytynyt loppumatkastakaan).


Tässä kohtaa, veden syömissä urissa jyrkässä mäessä olin kapeilla renkailla hieman pulassa, tuli poljettua puskien kautta..
Asfaltin hurmaa
Siuron paikallisesta baarista: Huom! Lasissa on todellakin Pommacia. Itse kyllä ihmettelin, että juovatko kaikki muut baarissa myös Pommacia, sillä baarin piha oli täpötäynnä autoja. Voi olla, että oman kulkupelin moottori olisi hyytynyt, jos sinne olisi tujumpaa ainetta kaatanut...

Jos on kiinnostusta, niin syyskuussa voisi olla mahdollista järjestellä tyttöjen Tour, eli lähteä porukalla pyöräilemään reitti uudelleen. Vauhti tietysti porukan kuntotason mukaan, ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut! :)

1 kommentti: