maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kevättä rinnassa (mutta ei vielä rannassa..)

Hirmuisen kiireen vuoksi on tullut pientä bloggaustaukoa. Pahoittelut! Kouluhommia on enemmän kuin riittävästi. Vajaa kaksi kuukautta ja hierojan näyttötutkinnot alkavat. Sitä ennen on koulun oma loppukoe, jossa kysellään 45min ajan kaikkea mahdollista anatomiasta hieronnan kontraindikaatioihin. Myös ravintoneuvoja-koulussa rutistetaan viimeisiä aineopintoja. Pari kurssia perusopintoja ja kaikki etänä tehtävät erikoistumisopinnot olisivat vielä jäljellä..

Tässä loppuvaiheessa tehtävää diplomityötä varten tarvitsisin vielä yhden Demo-asiakkaan ravintoneuvontaan. Jos haluat demoasiakkaakseni tai tiedät jonkun, joka ehdottomasti haluaisi, ota yhteyttä maililla (löytyy profiilistani). Demoasiakkaalta vaaditaan innostunutta asennetta, sekä sitoutumista projektiin vähintään 3-4kk ajaksi sekä lupa käyttää projektin aineistoa lopputyössäni nimettömästi, mutta muuten asiakastyötä yksityiskohtaisesti esitellen.

Demoasiakkaaksi sopii jonkun ravitsemuksellisen ongelman kanssa painiva henkilö:

- erityisruokavalio-haasteet
- jonkin perussairauden hoitoon apua hakevat henkilöt (melkein kaikkien sairauksien hoitoa voidaan tukea ruokavaliolla)
- painonpudotukseen tähtäävät henkilöt
- urheilija, joka haluaa parantaa suorituksiaan oikeanlaisella ruokavaliolla
- halu syödä yksinkertaisesti terveellisemmin
- joku muu käy myös, esittele tapauksesi, niin katsotaan


Etenkin urheilija-asiakkaat kiinnostaisivat. Ota siis yhteyttä pikimmiten, jos olet kiinnostunut!

Sitten treeniä ja muuta asiaa vaihteeksi:

Treenit eivät ole sujuneet kovinkaan hyvin, vaikka nyt yritystä on ollut. Ylirasituksesta on kyllä todella vaikea päästä irti tässä oravanpyörässä. Nyt on pakko tsempata tosissaan ja yrittää syödä terveellisesti ja nukkua enemmän, jotta kovaa vauhtia lähestyvä kisakausi ei mene ihan pipariksi. Ongelmia on ollut nukkumisen kanssa, syömisen kanssa sekä treeneissä epänormaalien sykkeiden kanssa. Ja muutenkin on ollut huomattavaa alavireisyyttä. Olen aina sanonut miehelleni, että voin hyvin ja olen iloinen kun A. saan riittävästi unta B. saan riittävästi liikuntaa. Vähäinen ravintokaan ei haittaa kunhan edm. asiat ovat kunnossa. Nyt on molempien kanssa takunnut :(

Uniongelmat olivat aluksi sitä, että illalla ei saa unen päästä kiinni. Nyt ongelma on muuttunut ja uni tulee kyllä illalla, mutta on heräilyä aamuyöstä, joka on todella epätavallista minulle. Uniongelmien juuret johtavat lapsukaisten pikku-vauva-ajoille. Varovaisen arvion mukaan minulla on ainakin 500h tuntia univajetta viimeisen 4,5 vuoden ajalta. Vatsa on ollut stressistä soikeana ja tuntuu, että kaikki ruoat aiheuttavat ei-toivottuja reaktioita. Jonkinlainen rajoitettu terapiaruokavalio voisi olla paikallaan hetkeksi, sitä pitääkin tarkemmin pohtia. Treeneissä aluksi oli ongelmana, että sykkeet eivät nouse. Nyt syke kyllä nousee, mutta ei laske/palaudu millään. Parina aamuna olen tavoistani poiketen mitannut leposykettä ja se on ollut 60. Sen verran itseäni tunnen, että aamusyke on 10-15 pykälää liian korkealla. Kaikki ongelmat ovat lähtöisin mielestäni liian vähästä yöunesta (keskimäärin 7-7,5h/ yö) ja aivan liian suuresta stressikuormasta (kouluasiat ja arjen hulivilipyöritys). Pitää siis vaan yrittää ottaa rennommin = helpommin sanottu kuin tehty.

Treeninä aion tehdä ihan kevyttä koulumatkapyöräilyä ja hermottavaa punttia, kunnes pääsee vesille ja sykkeet & tuntemukset palautuvat normaaliksi. Ensi maanantaina olisi tarkoitus lähteä korkkaamaan rastikausi superkevyesti hölkötellen, jos aikataulut ja lapsenvahtikuviot onnaavat. Ihanaa kun pääsee taas suunnistamaan ja pyöräilemään. Kaukajärvi on kyllä valitettavasti vielä tukevasti jäässä eli kyttäys rannalla jatkuu. Viime vuonna vesille pääsi viikolla 17 eli kauaa ei tarvitse varmaankaan odotella. Ergoilu, hiihto ja sisätreenit alkavatkin tulla jo korvista pihalle. Onneksi meillä on neljä vuodenaikaa ja minulla henkilökohtaisessa käytössäni laaja skaala eri lajeja. Pysyy mielenkiinto yllä :)

Pyöräilykausi alkoi pyörän pikakunnostuksella eli renkaanvaihdolla ja jarrujen säädöllä. Takarenkaan vaihto onnistui jopa meikäläiseltä, mutta jarrujen kanssa meinasi mennä hermot. Päädyinkin satsaamaan murheenkryyni-pyörääni pikkuisen ja hankkimaan siihen uuden takajarrun, sillä olen ajellut (taas) käytännössä ilman jarruja.. Pyörä kaipaisi vielä kunnon pesun ja ketjujen rasvauksen, pitänee kerätä inspiraatiota ja hoitaa homma kuntoon. Fillari-raasuni saa kyllä ihan ala-arvoista kohtelua verrattuna Tuisku-veneeseeni, jota säädetään ja puunataan alvariinsa.

Tällä ajelen:
Tällä ajelisin hyvin mielelläni, rikastumista odotellessa:kuva

Alla olevassa kuvassa oleva pyörä on Konan Jake The Snake- cyclocross-pyörä. Olen aivan ihastunut cyclocrossi-pyöriin niiden monikäyttöisyyden vuoksi. Cyclocross-pyörä on maantiepyörän näköinen allround-pyörä, joka rullaa hyvin, mutta sillä voi ajaa myös maastossa. Talvella tähän pyörään on saatavissa kunnolliset nastarenkaat ja on vieläpä varaa mistä valita. Näin tällaisen Jake The Snaken livenä koulun lähellä olevassa pyörätelineessä ja kyllä kuola valui, kun kävin sitä lähempää ihastelemassa. I Love It!

Hyvää alkanutta kevättä kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Testaanpa toimiiko kommentointi, kun on kiukutellut..

  VastaaPoista
 2. Vai Konan Jake The Snake cyclo halua Niinan tyttö, jokainen on oikeus näke unta joskus, hehe.

  Tsemppiä, kohta mennan vesille

  VastaaPoista
 3. Saitko jo riittävästi henkilöitä tutkimukseen?

  Oon ymmärtänyt että cyclocrossien idea että niillä voi "ajaa" maastossa on se että ne ovat niin kevyitä että niitä voi kantaa jos tulee iso kivi vastaan :D Eli ei hirveän monikäyttöinen vaan ainoastaan markkinointikikka! Kapearenkainen hybridi on kyllä ihan ässä!

  //Aura

  VastaaPoista
 4. Periaatteessa olisi vielä yhdelle henkilölle paikka auki, jos löytyy joku mielenkiintoinen tapaus yms. Tarvitsen siis kolme henkilöä yhteensä.

  Yhden näistä jo olemassa olevista olin ajatellut ottaa mukaan molempiin lopputöihini (personal trainer= toinen lopputyö), mutta tarvittaessa voin ottaa hänen paikalle tähän ravintoneuvojan työhön jonkun muun.

  Cyclocrossissa on erilaiset vanteet verrattuna hybridiin + niihin on huomattavasti laajempi rengasvalikoima saatavilla. Maasto-ominaisuudet eivät tietenkään vastaa maastopyörää eli umpimetsään en sillä lähtisi. Tällä hetkellä olen totaalikyllästynyt hybridissäni nimenomaan rengasongelmiin sekä siihen, että vaihteet ja jarrut eivät kestä Suomen sääoloja. En tiedä onko cyclo oikeasti parempi kuin hybridi, mutta luulisin, että monien käyttäjien hyvien kokemusten perusteella on :)

  VastaaPoista
 5. "Eksyin" blogiisi etsiessäni tietoa ravintoneuvoja-koulutuksesta.
  Olisi kiva joku postaus koulutuksesta. Olen itse miettinyt kyseistä koulutusta.

  VastaaPoista
 6. Laitetaan postaus ravintoneuvojan koulutuksesta mietintämyssyyn. Päivitystahti ei ole nyt muutenkaan kovimmillaan kiireiden vuoksi, eli saattaapi kestää hetken! :)

  VastaaPoista