torstai 19. huhtikuuta 2012

Kisakalenteri- suunnitelmia

Olen viime aikoina kirjoitellut kaikenlaiseen materiaan liittyviä postauksia, mutta nyt vaihteeksi ihan oikeaa asiaakin eli urheilua. Kulunut talvikausi on ollut extrapitkä ja extravaikea. Treenitunteja on alla vähän ja kunto suoraan sanoen todella huono, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Silti koen, että kilpaileminen on urheilun suola ja katselin pääsiäisen aikana kisakalenteria vähän sillä silmällä.

Aikoja sitten tehdyissä suunnitelmissa oli mukana myös monta juoksukisaa/hölkkätapahtumaa. Jalan jännevamman uusiessa noin kuukausi sitten laitoin ensin tapahtumat kalenteriini sulkuihin ja lopulta tein raskaan, mutta pakollisen päätöksen ja pyyhin kalenterista lähes kaikki juoksukisat tylysti kokonaan pois. Poissa silmistä poissa mielestä ja rinta rottingilla kohti uusia pettymyksiä, vai miten se nyt meni? ;)

Kisakalenterini näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

SOUTU:

liiton virallinen kalenteri
(19-20.5. Lappeenranta liiga, kisat jäävät väliin, päällekkäin ravintoneuvoja-koulun viimeisen(!) kurssin kanssa.)

(9-10.6. Kirkkonummi liiga, kisat jäävät todennäköisesti väliin, pari päivää ennen kisoja viisaudenhampaiden poistoleikkaus.)

16-17.6. Hämeenlinna liiga, mukana ainakin yksikössä ja todennäköisesti myös kaksikossa, isoissa veneissä seuran väreissä jos tarvis.

30.6-1.7. Kauksu KV-kotikisat, mukana tietysti :)

21-22.7. Jämsänkoski liiga, mukana ollaan..

11-12.8. Kauksu, pikkuvene-SM, mukana ollaan, painoluokka selviää myöhemmin kesällä, tällä hetkellä painoa ihan liikaa.. :/

25-26.8. Valkeakoski isovene-SM, mukana ollaan isoissa veneissä, pikkuveneet tilanteen mukaan, panostusta haetaan tällä kaudella mm. kasiin ihan tosimielessä.

1-2.9 Sprintti-SM Espoo, luultavasti mukana ja jos ollaan, niin jokaisessa mahdollisessa veneluokassa. Matka on aivan liian lyhyt kilpailtavaksi, joten tarvitaan riittävästi startteja, jotta saadaan sopiva tekemisen meininki päälle.

MTB:

4.8. JÄMI84- MTB Täällä olisi tarkoitus tehdä maastopyöräkisa-debyytti. Jännittää jo kovasti, sillä en ole mikään varsinainen luonnonlahja pyöräilylle, vaatii kovaa treeniä sekä fysiikan -että ajotaidon parissa, että pääsee edes viivalle.

JUOKSU:

Muutamia loppukesään/syksyyn sijoittuvia juoksukisoja en ole vielä hylännyt lopullisesti.

17.8. Kumpula-hölkkä kuntosarja 15km. Superkiva "kakkoskotiseuran" eli Viialan Virin järkkäämä hölkkätapahtuma.

8.9. JÄMI21- XC RUN Tämä skaba kuuluu JÄMI147- CRAFT- TRIPLAan ja aion pitää viimeiseen asti kiinni jalkani kuntoutumisesta, jotta pääsen mukaan tälle kivalta kuulostavalle maastopuolimaralle.

7.10. Pirkan hölkkä 33km. Osallistumismaksu on jo siirretty viime vuodelta, jolloin jänne tulehtui ihan ensimmäisen kerran. Parempi olisi siis alkaa parantua!

Iltarasteja on kalenterissa 2x/kk + iltarastiviikolla heinäkuussa 3x/viikko. Rastit ovat suunnitelmassani ikäänkuin jotakin treenin ja kilpailun väliltä suorituksena, sillä olen aivan noviisi vielä näissä suunnistusasioissa. Rasteille osallistuminen vaatii tietysti jalalta jonkinlaista juoksun kestämistä, mutta ajattelin, että vaihteleva maasto ja -vauhti olisivat hyvä kombinaatio kuntouttamista ajatellen verrattuna esimerkiksi tasaiseen asfalttiin tai maantiehen. Ensimmäiset rastit skippasin kun mettässä oli vielä metri lunta. Lehdestä luin, että siellä oli jo 300 innokkainta silti ollut suunnistamassa. Seuraavat ovat kalenterissani 30.4./ Kauppi I.

Ihan kivannäköisen kalenterin sitä saa aikaiseksi melkoisten urheiluvammojen kanssa painiessakin. Toivon mukaan paikat kestävät soutua, pyöräilyä ja juoksua edm. mittakaavassa tai sitten menee lopullisesti päreet.

Järvi on vielä niin tukevasti jäässä, että kesän ja kisojen aika tuntuu kovin kaukaiselta.

Lopuksi apua anellaan:

Olisiko kenelläkään mitään hyvää vinkkiä, kuinka muuttuneen treenin seurauksena jumiutuneita jalkoja saisi palautettua freesimpään tikkiin? Aikaisemmin juoksu ja sen aiheuttama iskutus jaloille on ollut tärkeää vastapainoa jumiuttaville pyöräilylle, soudulle ja punttitreenille. Kauhulla odotan myös painonpudotusta, sillä juoksu on ollut ainoa laji, mitä kykenen kovassa energiavajeessa tekemään. Jalat ovat olleet viime aikoina treenissä kuin treenissä happamat kuin sitruunat..


Tässä motskarikuvaa viime kesältä kohti tulevaa kesää, ihana aurinko, rusketusraidat, lemppariveneluokka & kaikkea kivaa!

Soutukelejä odotellessa..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti