maanantai 2. heinäkuuta 2012

Viikko 26 ja Kauksun kisaraportti

Ekat kisat tuli, oli ja meni. Tuloksellisesti ne olivat juuri sitä, mitä voi olettaakin pääsääntöisesti surkeasti kuluneen treenikauden jälkeen. Alkuun kuitenkin treenisetti kisaviikolta:

maanantai:
- lepopäivä (kesälomareissussa)

tiistainan:
- kaksikkoa 12km sis. 4km kuminauhaa + 2km tahtipyramidia keskisyke 121, maksimi 177, yht. 1h10min

keskiviikko:
- pyöräily 3h10min, josta 2h maastossa (osa myös talutusta), lähinnä polkuja ja jonkin verran kuntorataa, reittinä Pälkäneelle mettiä pitkin ja vanhaa tietä takaisin, keskisyke 120, maksimi 170
- iltapäivän kaksikkoreeni peruuntui, kun parillani oli flunssainen olo, itselläni oli alla aamun pyöräsiivu, niin en lähtenyt sitten yksiköllä keikkumaan tuuleen.

torstai:
- yksikköä 8,5km 60min, sis. 4km kumpparia + 5x 10 vedon startti, keskisyke 131, maksimi 171

perjantai:
- kaksikkoa 10,5km 70min, sis. 2x250m startti+ kisavauhtia, pari ekstrastarttia päälle, keskisyke 118, maksimi 172

Alla kisasettiä:

Kauksulla oli lauantaina tosi kova myötätuuli ja sivutuulipuuskia, aika korkea aallokko, mikä teki vedoista hitaita myötätuulesta huolimatta. Sunnuntaina oli kova vastatuuli ja ajatkin sen mukaisia. Kaikki kisamatkat ovat 2000m

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

lauantai:
- alkuverkka hölkkä 10min
- vesillä verkkaa 3,8km/ 35min, alkuerä yksiköllä, tahdit 28-32, aika 8.40 pintaan (myötätuuli) -> ei jatkoon, kolme ekaa lähti jo alusta, että heilahti (paitsi sivusilmällä mulla oli nopein startti, joka toistui muuten useammassa lähdössä viikonlopun aikana, ja kaksikossa myös)
-vaihto heti perään kaksikkoon, starttiväli vain 34min ja eka lähtö oli vielä myöhässä 3min, myöhästyttiin 2min ja saatiin keltainen kortti -> kauheella paniikki-puuskutuksella starttiin, ei jatkoon, aika 8.20 paikkeilla, tahti 30+ koko matkan, oli teknisesti hirveän vaikeaa, silakka ui syvällä (johtuen keulan lihapullasta= minä), airot ja hankaimet tarttuivat aallokkoon jne.
- loppuverkka hölkkä 10min
- pari tuntia taukoa
- yksikön finaali, paras veto koko viikonloppuna, sai vähän kierroksia irti ja loppukiriäkin, painittiin kevyen kilpasiskon kanssa ja hävisin loppukirin 29 sadasosalla.. :D verkkaa 3,5km/30min, vedon aika 8.55, keskisyke 177, maksimi 187, vähän on vielä tuossa keskisykkeessä ahistettavaa, käyrän mukaan nousee yli 180 vasta 4min soudun jälkeen ja tämä oli siis ainoa veto, jossa sain irti moisia lukemia ollenkaan
- loppuverkka hölkkä 10min
- kaksikon finaali, verkka 3,5km/30min, kisaveto 8.21, parempaa menoa, mutta voihan väsymys, ei oikein irronnut enää..
- loppuverkka hölkkä 10min

- illalla syömistä, juomista ja palauttelua kotona, pötköttelyä hyvän dekkarin parissa, nukkumaan aikaisin, ei tosin uni tullut, kun kroppa otti kierroksia sitten illalla.

sunnuntai:
- alkuverkka 3,8km/35min, 2000m alkuerä yksiköllä, tosi väsynyt olo, tahdit matalalla, hirmuinen vastatuuli, keskisyke ank-tasolla, loppukirissä taas tiukkaa vääntöä, ei irronnut yrityksestä huolimatta
- loppuverkka hölkkä 10min
- kaksikon alkuerä, verkka 3,5km/35min, ihan ok soutu, mutta kova erä= vähän huonoa tuuria arvonnassa, molemmat joukkueet, jotka meidän piti "pudottaa" olivat lopulta palkintopallilla. Soutu oli vähän sahaamista edestakaisin penkillä, pitäisi saada vene liukumaan kunnolla & jaloista voimaa potkuun. Loppuverkka vesillä 15min.
- yksikön finaali, verkka 3,5km/30min sisulla maaliin, jäätävä vastatuuli, väsy ja vammainen ranteeni puutui niin, että airon piteleminen oli työn ja tuskan takana. Ranne otti aika lailla nokkiinsa vastatuulesta ja koska minä olen meidän suunta-vastaava kaksikossa, jouduin taistelemaan sivupuuskia vastaan palloissa molemmissa veneissä. Toivottavasti käsi toipuu nyt parin päivän soutulevolla.
- loppuverkka hölkkä 10min
- kaksikon finaali jätettiin väliin. Parillani oli väsymystä ja väitti, että minäkin olen väsynyt (en ollut..), ei vaan oikeasti olisi tullut hervoton kiire kasiin (starttiväli 42min) ja eilisen keltaisesta läpyskästä viisastuneina päätimme yrittää välttää koko joukkueen häpäisemisen.
- kasi: verkka 3,5km/30min, ihan ok veto porukalta ja itseltäni, istuin ekaa kertaa taas kisassa ko. veneessä, mutta hyvin se yksikin airo pysyy kädessä, kun sitä saa kaksin käsin pidellä. Vedossa oli hieman teknisiä ongelmia, kakkostahdin penkki irtoili alvariinsa ja keulassa airot pyörähtelivät tuulessa. Ongelmista huolimatta voitettiin toinen naisporukka, niin jäi vedosta ihan hyvä fiilis.

koko viikon tunnit: (noin)  13h

Kisoissa oli taas superkivaa, vaikka menestystä ei tullut. Kisaaminen itsessään on hauskaa ja nautin siitä että saa laittaa itsensä oikein ekstrakoville. Voittajafiilis tulee jo siitä kun hapoista kankeilla lihaksilla tahkoaa sitkeästi maaliin asti ja saa vielä jonkinlaisen loppukirin aikaiseksi. Vammojen, sairasteluiden ja kaikkien vaikeuksien jälkeen pidän etuoikeutena, että pystyn edes osallistumaan. Tottakai menestyskin on mukavaa, mutta tällaisen harrastuspuuhailun tarkoitus on ottaa ilo irti ;)

Ja varokaa vaan, tässä on 1,5kk aikaa SM-kisoihin, siinä ajassa ehtii kaivaa kyllä sen suorituskyvynkin esiin! :)


PS. Kuvia kisoista ei valitettavasti tähän hätään ole, yllä olevasta sekavasta sepustuksesta voi päätellä, että oli hirvvveen hirvvveen kiire koko ajan..

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti