tiistai 17. heinäkuuta 2012

Viikko 28 reenaamisen meininkiä

Pitkä kisaton jakso on meneillään ja tehoja haetaan treenaamisella. Tällä viikolla tuli tehtyä laadullisesti parempia soutuharjoituksia useamman kerran. Viikonlopun kohokohtana oli maastopyöräajo metsässä, joka romutti täysin itseluottamuksen kivikoiden, kantojen ja jyrkkien mäentöppäreiden suhteen. Eiköhän se siitä vielä suttaannu ennen maastopyöräkisaa, johon on muuten enää 2,5 vkoa. 

Treeniviikko näytti tältä:

maanantai
- soututreeni kaksikolla pitkiä PK+/VK-vetoja yht. 11km 65min, keskisyke 120, maksimisyke 168

tiistai
- pyöräily töihin aamulla 25min
- soututreeni kaksikolla pitkiä PK+/VK-vetoja yht. 11km 65min, keskisyke 118, maksimisyke 160
- pyöräily vajalta kotiin 25min

keskiviikko
- pyöräily töihin aamulla 25min
- soututreeni kevyt PK 12,5km 60min
- pyöräily vajalta kotiin 25min

torstai
- pyöräily töihin aamulla 25min
- pyöräily kotiin iltapäivällä 30min
- juoksu-/kävely yhdistelmälenkki harjulla, jalan jännevamma vihoitteli jonkin verran, vaihteleva teho 65min, jalat tuntuivat huomattavasti herkemmiltä lenkin jälkeen + seuraavana aamuna pyöräilessä, juoksun iskutus teki hyvää!

perjantai
- pyöräily töihin aamulla 25min
- soututreeni kaksikolla pitkiä PK+/VK-vetoja yht. 11km 65min
- pyöräily vajalta kotiin 25min

lauantai
- pyöräily vajalle 20min
- viikon päätreeni: soututreeni kaksikolla 4x4min vaihtelevilla tahdeilla VK+/MAX 11,6km 65min, Treeni sujui tosi hyvin harjoituksellisesti, lukuunottamatta loppuhuipennusta, joka oli päätyä uimareissuun (lentäviä airoja yms. tyyliin) = muutama veto oli jäljellä, niin 1kpl airoja nappasi sivutuuli-puuskaan ja lähti kädestä, onneksi juuttui kiinni toiseen airoon, loppu hyvin kaikki hyvin
- pyöräily vajalta kotiin 25min

sunnuntai
- maastopyöräilyä harjulla, 50/60% polkuja & kuntorataa, melkoista taistelua liukkaiden juurien, kivikoiden ja keulivien eturenkaiden kanssa, mutta on se ajo kehittynyt silti viime syksystä 95min jaksoin keskittyä & maitojunalla kotiin..

yhteensä  12h 20min

Sykemittaria ei ollut loppuviikon treeneissä, olen ilmeisesti treenannut liikaa, kun se vyö hiersi rakon rintaan. Toisaalta tuli pidettyä sitä töissä ihan huvikseen maanantaina. Sellaisen mielenkiintoisen havainnon tein leposykkeistä työpäivän aikana, että autolla ajaessa kesken työpäivän, (johon sisältyy mm. rutkasti reipasta rappukävelyä), leposyke valahti jopa 62-63 lukemiin. Viimeksi olen mittaillut levossa sykkeitä ylirasitustilassa 2011 keväällä, jolloin aamulla herätessä paukutti samoja lukemia..

Nykyään käytän sykemittaria lähinnä hillitsemään liiallista innokkuutta treeneissä ja kisoissa. Perus harjoitustasot treeneissä pystyn arvioimaan suunnilleen sopiviksi ilman mittaria. Vanha siivunjauhaja innostuu välillä lauantain kaltaisista tehotreeneistä niin, että adrenaliinin jyllätessä tehot nousevat liian korkealle rauhallisemmaksi tarkoitetuissa vedoissa tai vastaavasti pitkissä kisoissa tulee noutaja lopussa, jos aloittaa liian kovaa "tuntui niin kevyeltä"- efektin hämätessä. Kuten aikaisemmista harjoitusviikoista näkyy, sykkeitä ei ole kirjattu ylös esim. toukokuussa, sillä mittarista oli useamman kuukauden patterit lopussa. Mikään elektroniikan orja en varsinaisesti siis ole, mutta veneestä on löydyttävä aina vähintään tahtimittari (mieluiten myös kalibroitu vauhti- ja matkamittari) tai olo on todella orpo. Soudussa mittarinani toimii tällä hetkellä lainassa oleva NK Speedcoach Gold oman perus speedcoachini seottua totaalisesti viime kesänä.

Sykemittarini on Suunto T6d, johon olen ollut pääasiassa vempaimeen ihan tyytyväinen. Kisasuorituksista on hauska katsella käppyröitä, mitä mittari piirtää ja tehdä analyysiä myöhemmin. Mittariini hankittiin samalla myös GPS-POD, mutta sitä on tullut käytettyä melko vähän patterien heikon kestävyyden vuoksi. Samoilla pattereilla pääsee vain noin 10h. Pitäisi hankkia ladattavat patterit. 

 kuva

Toivottavasti kelit tästä paranevat, sillä eilinen soututreeni jäi kaatosateen ja ukkosen takia väliin (korvauksena juoksu-kävelyä mustikka-tutka päällä harjulla). 

Kauden pääkisoihin on aikaa 3,5 viikkoa ja siellä on oltava tikissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti