maanantai 6. elokuuta 2012

JämiMTB-84 ja parin viime viikon treenit

Huhhuh, kiirettä on pidellyt ja vielä riittää useammaksi viikonlopuksi tekemistä kisakauden ja muiden menojen merkeissä. Treenit ovat olleet vähän "tekee sen mitä ehtii"- mentaliteetilla, mutta onneksi on muutaman kerran viikossa saanut jotain järkevääkin aikaiseksi. 

viikko 30

maanantai: lepo (tosi väsky olo)

tiistai: työmatkapyöräilyt yht. 55min

keskiviikko: työmatkapyöräilyt yht. 55min

torstai:
- työmatkapyöräilyt yht. 55min
- soututreenit 2x, 11km, 70min, sykkeet 125/174

perjantai:
- lepopäivä, kiirettä polttarivalmisteluissa

lauantai:
- upean ystävän polttareissa tunti alkujumpaksi naurujoogaa ja pari tuntia kumivenemelontaa (teki kivaa jumisille hartioille, tiedän, suutarin lapsella ei ole kenkiä jne-jne.) näitä en laske treeneiksi, mutta ei ihan laakereillaan tullut levättyä

sunnuntai:
- palautumista polttareista

tunnit: noin 4h :D

viikko 31

maanantai:
- työmatkapyöräilyt 55min

tiistai:
- työmatkapyöräilyt 55min
- soututreenit 2x, 11km, 65min, sykkeet 131/174

keskiviikko:
- työmatkapyöräilyt 55min
- soututreenit 2x, 12km, 1h15min, sykkeet 125/163

torstai:
- lepopäivä

perjantai:
- työmatkapyöräilyt 60min (mettäreittiä takaisin, pyörän & lähinnä matalampien rengaspaineiden testailua)

lauantai:
- Jämi84-MTB-kisa
- alkuverkkaa noin 10min
- kisa 84km 4.48,29

sunnuntai:
- lepo (yllätys)

tunnit: 11h5min

Kisaselostus MTB-debyytistäni:

Kisa lähti liukkaasti liikkeelle. Edellisenä päivänä oli työmatkalla jo hapottanut jalkoja ikävästi ja kauhulla ajattelin, että mitä kisasta tulee. Onneksi lappu rinnassa = kunnon kisa-adrenaliinit ja pyöräily olikin huomattavasti mukavampaa. Alusta asti yritin pitää sykettä 160 tuntumassa, maksimissaan anaerobisella kynnyksellä (noin 172-173), jotta voimia riittää loppuun asti. Ensimmäiseen tuntiin sujahti 21km helpohkossa maastossa ja tästä vauhti alkoi sitten sahata maaston mukaisesti ja väsymyksen hiipiessä kuvioihin pikkuhiljaa.

Ensimmäinen nitkahdus tuli puolessa matkassa, mutta ahmittuani omia eväitä (geeli, tehourkkajuoma, energiapatukka..) sekä antaumuksella huollosta suolakurkkuja + urkkajuomaa, häipyivät krampit ja matkanteko alkoi taas luistaa ihan mukavasti. Maantiepätkillä napsin selkiä kiinni ja pudottelin ukkoja alamäkipeeseistä, mutta ylämäet ja ajotaitoa vaativat lyhyet polunpätkät hidastivat vauhtia verrattuna muihin samaa lopputulosaikaa ajaneisiin kuskeihin. 

Reitti kerrassaan oli ihan fantastinen, sopivasti vauhtia ja vaaratilanteita (lähinnä pehmeää hiekkaa kangasmaastoissa), muutamat kilometrit haastavampaa polkua, jolla amatöörikin pärjäsi, kun oikein pinnisteli keskittymisen äärimmilleen ja ihanasti puutuvia selkää & käsiä lepuuttavia vauhdikkaita hiekkatiepätkiä. Tykkäsin kovasti ja ehdottomasti olen ensi vuonna mukana uudelleen!

Noin 15km ennen maalia nappasin kofeiinigeelin ja viimeisestä huollosta vielä kunnon tankkauksen, loppu matka tuli kivasti ja sain monta selkää kiinni jopa ylämäissä. Oli muuten melko eksoottinen makuyhdistelmä suussa: cappucino-kofeiinigeeli + suolakurkku + urkkajuoma + pulla, vedellä huuhdeltuna tosin.

Sijoitukseni oli naisten porukassa (17./36.) ja olin tulokseen kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen, etenkin jos huomioi kaikki hankaluudet & vammat, mitä viime aikoina on ollut. Aikaerot moniin hiihdossa mukana olleisiin olivat huimasti minun edukseni pyöräilyssä.

Datakäppyröitä en saanut siirrettyä tänne blogiin, mutta tässä muutamia speksejä:

- matka: 83,80km
- keskivauhti 17,4km/h, maksimivauhti 41,9km/h
- kesto 4h48min29sek
- keskisyke 155, maksimisyke 177, (lopussa ei enää oikein irronnut)
-  nousua 802m laskua 780m

Ei voi muuta sanoa, kuin että kyllä pyöräilyä on kivaa! 
Ensi viikonloppuna taas oman lajin pariin ja soudun SM-kisoihin tänne Kauksun kotiradalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti