lauantai 19. lokakuuta 2013

Puntti 2

Juuri punttisalilta saapuneena sain inspiksen ainakin aloittaa tämän Puntti 2- jutun, jonka olen luvannut. Toivottavasti vauveli jatkaa uniaan ja saan tämän myös valmiiksi.

Ja sitten asiaan, puntti 2 ohjelma on seuraavanlainen:

SELKÄ
3x12 leuanvetokone
3x 12 kulmasoutu tangolla
3x 12 selkäpenkki lisäpainolla

OLKAPÄÄT
3x12 pystypunnerrus tangolla
3x12 vipunostot sivulle käsipainoilla

KÄDET
3x12 hauiskääntö myötäotteella alataljassa
3x12 yhdenkäden ranskalainen ojentajapunnerrus

Leuanvetokoneessa pystyy taljan ja kelkan avulla miinustamaan omaa painoa niin, että me heikotkin (ts. naismaisen pieni yläkroppa- iso peffa-ruumiinrakenteen omaavat) voimme tehdä tätä huippuhyvää liikettä. Asettamalla kuorma sopivan painavaksi, saa vikat toistot tehtyä juuri ja juuri. Jos salilta ei löytyisi moista vehjettä, voi samantyyppisen setin varioida myös ylätaljalla. 


Härveli näyttää pelottavalta, mutta on helppokäyttöinen. Meidän salilla vehje on ollut vasta noin puolisen vuotta ja nyt kun käyttelin sitä ekaa kertaa, huomasin, että siinä on ne kahvat, joista tartutaan käsillä kiinni, sellaista heiluvaa mallia. Ärsytys maximus! Tuokin laite on pilattu, kuten kaikki saman merkin muutkin vehkeet aivan käsittämättömän hienolla (huonolla) yksityiskohdalla. Nyt siihen on jo tottunut, mutta tuntuu edelleen pöljältä. 


Kulmasoutu tangolla on perinteinen liike. Tässä minulla loppuu yleensä jerkku ensin käsistä eli liikkeen suhteen pätee oiva sanonta: "Olet juuri niin vahva, kuin on heikoin lenkkisi". Siksi teenkin mielummin aina minipainoilla maltillisesti ja teknisesti mahdollisimman oikeaoppisesti suorittaen (joskus kyllä hävettää, kun ne kevyimmätkin painot ovat liikaa). Toisaalta, jos haluaa kehittyä painoja pitää laittaa niin paljon, että tuntuu pahalta ja alkaa tärisyttämään. Eli toisin sanoen puhkun, puhisen ja tärisen, mutta minipainojen alla :D

Selkäpenkkiin minulla on viha-rakkaussuhde. Laite on superhyvä alaselän paalaamiseen, mutta se ikävä hapotus, mikä siitä tulee ei ole kivaa. Selkäranka katkeaa kirjaimellisesti. Tätä liikettä tein myös raskausaikana ja punttipäivien jälkeen selkä pysyi aina hetken kivuttomana. (Raskausaikana minulla oli viimeisen kolmanneksen aikana jatkuva selkäsärky sekä toista että kolmatta muksua odottaessa.)

Olkapää-liikkeistä ei sen kummempaa. Olkapääni ovat heikot ja yliliikkuvat, mutta näiden liikkeiden avulla tuntuu, että ne olisivat vähän jämäköityneet ja saanet jopa vähän muotoa. Avaa mukavasti vauvan nostelusta jumiutuneita hartioita.

Käsiliikkeistä haukkarin myötäote on valittu nimenomaan rannetta kuntouttavaksi ja kyynärvarren lihasten voimatasoja vahvistavaksi. Myös leuanveto ottaa mukavasti hauiksiin, niin tämä kyynärvarsi-hauis- yhdistelmäliike on enemmän kuin paikallaan ohjelmassa. Luulisi airojen pysyvän paremmin käsissä, sillä viime kesänäkin oli täysi työ tuulessa pidellä kasin airoa. 

Ranskikseen (ojentajaliike) en ole ollut täysin tyytyväinen, mutta en ole jaksanut miettiä parempaa tilalle kesken ohjelman. Tulevaisuudessa en aio ko. liikettä enää tehdä, kai yksi lapsus muuten hyvään ohjelmaan sallitaan?

Keskivartalo-jumppapumppa on ollut haastava myös paremmat keskivartalon lihakset omaaville henkilöille, sillä samaa ohjelmaa kanssani noudattaa muutama muukin henkilö. 

Keskivartalo-jumppaan sisältyvät seuraavat liikkeet 

tehdään 3 kierrosta, ei palautuksia, huilausta hetki, jos pakko

voimapyörä x15, niin pitkälle kun menee, tasainen liikepituus joka toistossa
lantionnosto + jalan koukistus x20, vaihto vuorotellen
kylkihoover kyynärnojassa pumpaten x20 mol. puolille erikseen
diagonaaliojennukset selälle x20 (vaihto vuorotellen)
liikkuva lankku 3+3+3+3 (2+2) jne. tappiin asti eli 3 toistoa ja suunnanvaihto jne. Alkuperäinen suunnitelma oli x20 ja tänään pääsin ekaa kertaa vikalla kiekalla jo 16 :D


Sellaista punttisettiä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti