tiistai 22. lokakuuta 2013

Sunnuntain ihana pitkä lenkki + pari reeniviikkoo

Alkaa olla pitkät pyörälenkit pulkassa tältä kaudelta. Jos kelit sallivat, niin toki vielä jatketaan, mutta teiden ollessa liukkaita ja lämpöasteiden lähellä nollaa, on mukavampaa lähteä esimerkiksi vaahtistelemaan eli sauvakävelemään. 

Pyörään vaihdan nastakumit jossakin kohtaa talven hyötyajoja varten.

Viime sunnuntaina tein ensimmäisen vähän pidemmän jalkalenkin ja se oli mukavaa pitkästä aikaa. Osan reitistä vedin kuntorataa sauvojen kanssa (koti- Asema) ja osan ilman keppejä polkukävelyä (Asema- Matkajärvi, Kaarinanpolkua). Matkajärvellä oli tänä syksynä mm. iltarastit. Ne ikävät, joissa amppari teki tuttavuutta takareiskani kanssa. Polkuosuus oli haastavakulkuista ja välillä kirosin liukkautta, olisi tarvinnut nastat alle. Pitänee siis kaivella viime talvena ostamani nastalenkkarit varaston uumenista seuraavia liukkaita varten.

Tasainen kuntorata + haastava polku- yhdistelmä oli omiaan jaloille, sillä polku mukavasti vetreytti kuntorata- kävelyssä nopeasti alkavaa "hermojumia" eli sitä tunnetta, kun kompastelee jatkuvasti jopa tasamaalla. Vain viimeiset puoli tuntia reilun kolmen tunnin siivusta jalat tuntuivat väsyneiltä ja alaselkä puutuneelta, ihan hyvin siis kestin kylmiltään.

Minulla on oltava lenkissä aina joku juju, nähtävyys tai hieno maisema yms. jotta siivusta tulee mielekäs. Ei ole varmaan jäänyt keneltäkään huomaamatta, että olen kova suunnittelemaan kaikenlaisia asioita. Suunnittelen myös lenkkireittini (oli laji mikä tahansa) yleensä etukäteen. Täytyy kyllä vähän kehua itseäni, että aika kivoja paikkoja on tullut kuluneena kesänä mm. fillarilla koluttua. Toisaalta olen suunnitellut edelleen useampia umpikujia tai muuten vain epäonnistuneita reitinvalintoja. Onneksi olen jo kehittynyt karttahommissa alkukankeuksien jälkeen, jolloin eksyin kerta toisensa jälkeen jopa samaa reittiä yritettäessä. Kerta jos toinenkin on venynyt tuplapituiseksi ja kerran juoksentelin Vuokatissa 3h 100% eksyksissä.


Katajajärvi


Porrasjärvi ja makeennäkönen suo 


Iso kallio keskellä voimalinjaa


Reitti on pääsääntöisesti merkattu hyvin. Välillä joutuu katselemaan umpimähkään puulta-puulle tai kiveltä kivelle- menetelmällä.


Osa pitkoksista oli todella huonossa kunnossa, nauloja törrötti, oli mätiä siltoja ja kerran humpsahdin suopätkällä ihan tossut märäksi veteen asti, kun poikkipuu petti alta.


Polku ei todellakaan ollut mitään moottoritietä, paikoittelen oli todella märkää tai sitten todella liukasta, mutta ei tällä lenkillä mitään sileitä asfalttipintoja kaivattukaan! :)


Kuntoradan kevyt lumipeite ja ihanan kirpsakka lumenhaju saivat haaveilemaan jo talvesta :)

Lopuksi ne treenipäivikset:

VKO 40
ma- ergotreeni sis. 2x15min VK yht. 60min 12km
ti- lepo
ke-
aamu: vaunulenkki JK 1h35min alamäet juosten PK
ilta: puntti 1 yht. 1h10min
to- rullahiihto pertsa, tasatyöntö 60min VK- kivaa oli ;)
pe- sauvarinne 6x2.30-3.15min VK-> MAX. koko tehoalue läpi yht. 1h25min
la-
aamu: puntti 2 yht. 1h30min
ilta: vaunulenkki JK 1h10min alamäet juosten PK
su- pitkä pyöräilylenkki Vesijärven ympäri 65km 3h45min

yht. 12h40min

VKO 41
ma- lepo/ vähän kurkkukipua
ti- lepo
ke- vaunulenkki JK 60min alamäet juosten + osa tasaisista PK
to- yhdistelmätreeni pyörä 15min- ergo 45min- pyörä 15min PK yht. 1h15min
pe- sauvarinnetreeni sis. 6x2.56-3.15min nousua VK-Ank+- tehoalueella, yht. 1h25min
la- puntti 2 yht. 1h25min
su- pitkä pyörälenkki 3h10min PK

yht. 9h25min

VKO 42
ma-
aamu: vaunulenkki JK alamäet juosten PK 1h50min
ilta: pyöräverkka 7,5min, iltarastit Kyötikkälä 3km rata, omalla ajanotolla 22.47 (nuuka mamu veti äiten kartalla, eikä maksanu emitistä vuokraa 3 euroa..), aikavertailussa oisin ollu 6./67. eli huikeen hyvin, oli vielä helppo rata ja meikäläisen juoksuvoima ei kovin kummoinen ole. Pyöräverkka kotiin 7,5min yht. 35min
ti- vaunulenkki JK alamäet juosten PK 1h25min
ke- puntti 1 yht. 1h10min
to- ergotreeni 60min PK 12km
pe- sauvarinne sis. 6x 2.52-3.18min nousua VK-Ank+- tehoalueella, yht. 1h25min
la- puntti 2 yht. 1h20min
su- vaahtis (sauvakävely) + polkukävely Kaarinanpolulla 3h10min PK

yht. 11h55min

Iltarastikausi tuli paketoitua kotimaisemissa Kyötikkälässä hyvällä suorituksella, mutta vielä olisi ensi lauantaina tosikoitos edessä, sillä heitin juuri ilmoittautumisen sisään Jämin suunnistusmaralle! Jaiks, onneks on kaveri turvana matkalla, niin ehkä sieltä selviää hengissä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti