tiistai 29. lokakuuta 2013

Suunnistuskausi pakettiin

Sunnuntaina tuli saatettua suunnistuskausi loppuun Jämin suunnistusmaratonilla ja ekaa kertaa osallistumalla suunnistuskilpailuun. Osallistuin 10km kuntosarjaan maailman parhaan treenikamuni kanssa ja hauskaa oli vastoinkäymisistä huolimatta :)


Keli oli aika jäätävä, lämmintä noin +5 astetta ja vesisadetta. Koko viikon oli ollut vähän juminen olo ja juoksu ei sitten kisassakaan oikein kulkenut. Pää olisi mennyt kovempaa ja energiat riitti ihan hyvin, mutta tossu ei kertakaikkiaan vaan lentänyt yhtään. Pehmeä sammalkankainen maasto oli yllättävän raskasta juosta paksuhkolle mammalle, vaikka painokin alkaa olla jo jollain lailla hallinnassa. Muutama reitin valinta tehtiin ihan suosiolla helpottaen juoksemista vetämällä baanoja pitkin, vaikka metsää pitkin olisi helposti päässyt suoraan.

Yksi jättimäinen pummi sattui heti ekalle rastille, tultiin vähän liikaa vasemmalle ja osuttiin väärälle rastille (oli n. 50m päässä oikeasta..) ja tehtiin myös korjausliike vasemmalle, sitten sekoiltiin vielä polun ja sähkölinjan kanssa ja meni hetki kun paikallistettiin itseämme. Itsellä ei pysynyt siinä tohinassa edes kartta oikeinpäin kädessä, sillä meillä oli vain yksi kompassi ja se oli ystävälläni. Toisaalta sähkölinja ja peruspolku on kartassa merkattu kyllä ihan selkeästi erilailla, en tiedä mikä puusilmä iski molemmille samanaikaisesti :D

 Melkein osu rastille, mut ei ihan, sitten kierrettiin kaunis kierros. Kuva on kaverin sykemittarin GPS.

Loppumatkasta ongelmia aiheuttivat pohkeiden ja jalkaterien kramppaaminen. Kylmät, märät ja kovat nastarit eivät ole ihan optimijalkineet jalkavammaiselle. Jo ekan sadan metrin metsäpätkän jälkeen jääkylmä vesi hölskyi kengissä ja jalkoja alkoi kiristellä :/ Kisan jälkeenkin on vähän jalkoja jomotellut. Toivottavasti menee ohi.

Tapahtuma oli hyvin järjestetty, rata oli kiva, sopivasti haastetta, kartta oli tosi hyvä. Ainoan miinuksen annan riittämättömistä pukutiloista ja lämpimän suihkuveden puutteesta, varsinkin kun loppumatkasta tuli metsässä hirmuisen kylmä. Järjestäjät olivat kyllä hyvin pahoillaan lämpimän veden loppumisesta. Toisaalta samoja ongelmia on ollut havaittavissa triplan kisoissa, joten toivottavasti ensi vuoteen tilanne paranee.

Aika haikea fiilis on, kun eletään tällaista murroskautta, hieno sporttikesä on nyt oikeasti ohi ja kesälajit vaihtuvat talvilajeihin. Iltarasteja tuli koluttua enemmän kuin koskaan, yhteensä 14 kertaa. Joukossa pari lastenrataa ja sen lisäksi useampi kolmonen, nelonen ja vitonen.

Lapinleiriin ei ole enää kuin kuukausi aikaa ja odotan suksimista jo innolla. Vielä kun saisi kaikki välinehommat järjesteltyä, finanssipuoli vaan haraa vastaan. Pitäisi hankkia uusi hiihtopuku, monoa, suksea, sidettä, vaihtaa sidettä ja etsiä hiertämättömät sauvanremmit, mikä onkin jo haastavampi tehtävä. 

Haaveissa olisi uudet Alpinan luistelumonot ja uudet Fischerin pertsan sukset. Vanhat salomonin monot ovat palvelleet jo 10v. ja hakusessa olisi pertsalle hieman helppohiihtoisempi palikka. Parhaimmat hiihtopuvun housuni ovat ratkenneet haaroista ja kangas on korjauskelvotonta haperoa :D 

Onneksi vanhoillakin suksilla ja monoilla pääsee, jos on tarvis. Laitoin vanhan heppani satulan myyntiin ja siitä riippuu nyt välinebudjetti eli toivotaan, että joku kopukka tarvitsisi uuttavanhaa satulaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti