lauantai 28. joulukuuta 2013

5k ergotesti, kovaa ajoa

Ennen joulua juhlistin hyvin sujunutta treenisyksyä vetämällä 5000m ergotestin. Testi oli tarkoitus vetää jo ennen lapinleiriä, mutta siinä oli ilmassa pientä flunssaa, joten homma jäi väliin. Parisen viikkoa lapin setistä toivuttuani ja harjoiteltuani kevyemmin päätin, että nyt on sopiva aika. Kunto tuntui hyvältä ja hiihtomöykytyksestä oli ihme ja kumma tullut hyvä superkompensaatio normaalin överslaagin sijasta. Testin suoritin torstaina 19.12. Päivä ei ollut vireen kannalta kaikista paras mahdollinen, mutta uusi ennätys pamahti tauluun melkein 10 sekunnin turvin :)

Tottakai tiesin olevani olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa ja jostain syystä olin testin jälkeen samaan aikaan hieman pettynyt ja silti superinnoissani. Uusi ennätys on kova juttu, mutta parempana päivänä olisin pystynyt 5-10s kovempaan loppuaikaan. Superhyvä kuitenkin näin! :) Vielä kisapainot haltuun kesään mennessä ja uskon, että vesillä kevyt yksikkö liikahtaa ja lujaa.. ;)

Testin aloitin noin 2.00/500m vauhtia. Ensimmäinen 2000m meni tasan 8.00. Tämän jälkeen alkoi tulla ongelmia ja vauhti putosi 2.01-2.03 välille. Kaikista vaikeinta oli loppupuolella väli 2500 metristä 1500 metriin (jäljellä oleva matka), tosin tähän osasin jo etukäteen henkisesti valmistautua aiempien kokemusten perusteella. Syke junttasi 180-182 välillä ja tuntui, että tukehtuu, pyörtyy ja vähintään putoaa ergon päältä. Yhtäkkiä syke pomppasi 185-187 välille ja meno "helpottui" ja pääsin loppuun asti ilman ongelmia. Maksimisykkeeni on 190 paikkeilla, joten kaikki lähti koneesta, mitä irroitettavissa oli. Loppuaikani oli 20.14,8 eli 2.01,4 -vauhtia. Ihan jees!

Kuten sanottu vire ei ollut paras mahdollinen. Tein testin soutukeskuksella normaalin treenisalini sijasta, jotta sain vetää hyvällä & huolletulla ergolla ja sain otettua tsemppijoukkoni mukaan. Kannustamassa oli mieheni ja koko lapsilauma. Onneksi olivatkin, hyvin todennäköisesti olisin muuten keskeyttänyt (nyt en uskaltanut). Kiitos tsemppareille! <3 p="">

Tarkoitus olisi vetää vielä 2000m testi ennen SM-kisoja ja alustavasti testi on ohjelmassa loppiaisena Hämeen viestin tilalla. Hämeenviestiä tuskin hiihdetään lumitilanteen vuoksi ja itse olen ollut muutenkin varamies-asenteella mukana koko hommassa eli suurempaa paloa ei ladulle ole, jos innokkaampia kisailijoita seuran riveistä löytyy. Toivottavasti myös 2000m ennätys saadaan paketoitu uusiin lukemiin, koska se on jo kohta 10v. vanha :/

Alkuvetoa alkuverkassa

Hiiop!

Vielä jaksaa hymyilyttää :)
 
Apulaissoutajat takarivissä

 Joku viihdyttää itseään ihailemalla omaa nassuaan peilistä

Alkaa olla jo totisempi mamu

 Hyvin kulkee!

Lopputulos: Apuuuuuuva, äiti mikä sul on?


Pieni tyylinäyte videokuvan muodossa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti