tiistai 10. joulukuuta 2013

"Yksi" kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Heippa vaan pitkästä aikaa!

Lapin leiri on takana ja joulu edessä. Reissussa oli niin hidas ja huono netti + paljon tekemistä, että en ehtinyt paikan päältä bloggaamaan. Hiihtoa sain kasaan 12 päivässä 240km ja treeniä yhteensä reippaat 30h. Reissu alkoi ikävästi vatsaflunssassa, mutta tauti ei vienyt onneksi kuin yhden harjoituspäivän. Nyt vähän palautellaan kevyen viikon merkeissä, sitten seuraa testejä ja kunhan lumet tulee kunnolla, niin jatketaan hiihtoharjoituksia. 

Heti ekana iltana alkoi tajuton jumppaaminen, koko ajan etunojaa, lankutusta, karhunkävelyaskelia jne. 


 Ekalle puntille pääsi alkuverryttelemään heti mökiltä lähtiessä..


Rakastan lumitöitä, vähän hullua :D Hauskaa oli, kun kotona on noin 5 neliömetrin etupiha kolattavana, niin tuolla pääsi tositoimiin..


Maisemat Saagan hotellin pihasta salireissulla :)


Kyykkää kyykkää!


Penkkaa penkkaa!


Vetää vetää!


Treeniohjelmassa oli pari punttia, yksi juoksulenkki (jalka ei kestänyt illalla monoa yhtenä kahden treenin päivänä, meni onneksi heti ohi), reilusti hiihtoa ja pari lepopäivää. Lepopäivinä ei levätty ihan laakereilla, vaan puuhattiin lasten kanssa kaikkea mukavaa. Oli hiihtoa lasten ehdoilla, kylpyläreissu Leville, käynti Konijänkän kotieläinpihalla, pulkkamäkeä jne.

Tämän lajitoverini löysin Konijänkältä, huikee kaveri :)


 Näitä maisemia tulee heti ikävä, kun autonnokka kääntyy kohti etelää. Kaamos ja pimeyskin ovat lapissa jotain niin kaunista.


Sapuskana perinteistä muussilaatikkoa, porkkanaa, lapinrieskaa ja suolakurkkua. Perusruokaa, nam! Söin koko leirin ajan varmaan 3x enemmän kuin kotona ja paino oli samoissa lukemissa kotiin palatessa. Kovalla leirillä on tärkeää pitää huolta riittävästä energiansaannista, jotta jaksaa treenata ja palautuu. Painonpudotus oli kaksi viikkoa jäissä, mutta nyt taas jatketaan :)
 

Perusaamupala, kotona en tosin käytä mehua saati sitten hilloa arkikäytössä.


Herkut, cokista ostettiin useamman kerran ja suklaata kului aikalailla :P


Sitten itse asiaan! Hiihtokuvatuksia ei tullut kovin paljoa. Sormet jäätyi ikävästi heti, jos nappasi hanskat pois kesken lenkin räpsiäkseen kuvia. 


Rautatiebaanaa riitti alkureissun lumimyräkän jälkeen yli 100km :)
 

Oma juomaputti levisi lopullisesti kesken leirin, mutta onneksi sain melkein heti uuden ja aikast hienon vielä kaiken lisäksi :)


Muussiruokia tuli tehtyä aika monta kertaa. Tässä 5kg perunoita, jotka kuorin omin pikkukätösin eräällä kokkauskerralla. Oli muussilaatikkoa, riistakäristystä muussilla ja karjalanpaistia muussilla. 

Karjalanpaisti on meidän vakioruoka itsenäisyyspäivänä. Jälkiruoaksi oli tällä kertaa leipäjuustoa ja lakkoja. Hyvä lakkavuosi ollut, kun sai pienen rasian viidellä eurolla, viime vuonna oli 25€ ja jäi lakat kauppaan..


 Sen sijaan poronkäristys oli hinnoissaan, 39,50€/kg, kun etelässäkin saa alle parin kympin. Päätimme äänestää jaloillamme pitkällisen pohdinnan jälkeen ja ostimme saksanhirveä 11€/kg. 

Teoksen nimi oli joku kolme sotilasta ja vallihauta yms. :D


Teekutosen sykevyö sanoi itsensä irti lopullisesti. Ensin katkoin vahingossa ne lähettimen kiinnistyklipsit toiselta puolelta, jotka mies sitten liimasi takaisin kiinni. Lopulta kuitenkin sykkeen haku kesti puolisen tuntia, jos löytyi silloinkaan. 

Onneksi Polar S410 pelastaa ja toimii edelleen kuin junanvessa, vaikka jouluna juhlitaan 10v. synttäreitä. Teekutoseen kävin poimimassa Sportiasta uuden vyön, niin saa siippa polarinsa taas takaisin omaan käyttöönsä. Oli vaan melko suolaisen hintainen (70€) :/

 

 Kalustokuvaa, uusi Peltosen pertsan suksi oli tosi hyvä. Älyttömän kiva ja helppo hiihtää ja luisti + piti hyvin. Saatan jopa oppia laskemaan mäkiä, sillä tämän pidot eivät tarraneet yhtään kiinni mutkissa askeltaessa, mitä taas vanha nallukka tekee yhtenään.

 Tuunatut sauvat toimivat myös superhyvin pienen säätämisen jälkeen (remmit kiristettiin niin, että ranteet soi). On muuten huikea ero tatsissa hiihtää köykäisellä ja jäykällä sauvalla verrattuna edellisiin halpiskepukoihini. Lääh ja puuh. Tällaisten reissujen jälkeen kotona riittää duunia. Kevyitä arjen käynnistämisvaikeuksia on ollut. Lapin kovat treeniviikot ovat vetäneet väsyneeksi, aikaiset aamuheräämiset yöks jne. 

Pyykkivuori on lakanoita lukuunottamatta selvitetty Askon avulla. Asko on meidän pesukone ja ei, en ole hullu sen merkki on Asko, niin siksi sitä sitten kutsutaan :) Normaalisti en nimeä kodinkoneita :D


 Ekan satsin saatuani pyykkejä koneeseen pääsin kotiinpaluuta seuraavana aamuna ihanaan brunssipöytään :) Olimme kotona vasta puolenyön jälkeen ja nukuimme pitkään. Tai siis muut nukkuivat ja itse torkuin vauvan möyriessä ympäri sänkyä pari tuntia ennen "heräämistä".. 

Brunssilla oli mm. mannapuuroa & mustikoita, pekonia ja kananmunaa, jyväleipää kasviksilla pippuripaistilla ja oltermannilla sekä Arlan luomumehua. 

Parasta mihin meidän lähivaltsu pystyy, kun jääkaappi on aivan typötyhjä!


Se siitä maratonpostauksesta, oikein hyvää joulunodotusta kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti