sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ennätystehtailua

Tässä hehkutus toissapäiväisestä 2k-testistä sekä voimatestitulokset. Olen niin innoissani kunnonkehityksestä, että treenimotivaatio kasvaa ihan potenssiin!

Viimeinkin sain rikottua 2000m ergoennätykseni, joka on vedetty A-junnuna v. 2004 sisäsoudun SM-kisoissa. Siitä historiallisesta vedosta en muista muuta kuin, että ko. kisassa oli huimaavan korkea taso, painoni oli nipinnapin kevyessä, lähdin aivan järkyttävän kovaa ja sippasin lopussa vielä kovempaa. 

Edelläni oli ainakin kuluvan vuoden ainoat A-maajoukkuenaiset sekä edelleenkin SE:tä hallussaan pitävä juniorivuosien soututoverini, joka sittemmin on valitettavasti joutunut himmailemaan soututouhuja vammojen vuoksi. Itseäni kehumatta huomauttaisin, että poikkeuksellisen kova ikäluokka on kyseessä. Olin muistaakseni vasta viides, ja olenkin joka vuosi katsellut A-tyttöjen tuloksia sillä silmällä, että monesko olisin ollut. Viimeiset neljä vuotta olisi joka vuosi hopeaa napsahtanut..

Kävin alkuviikosta pientä jaakopinpainia, että vedänkö testin normitreenipaikassani Linjalla vai olisiko parempi vetää Takolla eli soutukeskuksella. Kallistuin lopulta Takoon, jotta perhe pääsisi mukaan taas kannustamaan. 

Hyvä valinta tai ei, salissa oli muutamaa ergoa lukuunottamatta täyttä + altaalla porukkaa + pari pyöräilijää sekä pari tuntia spinninkejä alla eli ilmasto oli sangen raikas hengitellä. 

Toisekseen jäätävä ergojen humina ja kirkkisporukoiden yhteistahti hieman häiritsivät omaa rytmiä, vaikka yleensä pystyn keskittymään ihan hyvin omiin tekemisiini. Kuntosalilla treenatessa kun harvoin näkee, että joku kiskoisi perusvauhtia alle 35 tahdilla, niin olen tottunut leijumaan omissa treenisfääreissäni. Tässä taannoin oli kyllä hivenen vaikeaa keskittyä yhdessä VK-pätkässä, kun vierustoverilla oli ehkä eksoottisin soututyyli, mitä ikinä olen nähnyt.. Näytti suunnilleen tältä, mutta reilusti laajemmalla liikeradalla: http://www.youtube.com/watch?v=0QumGC9BxOQ

Verkka tuntui hyvältä ja päätin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, lähteä 1.54-vauhtia. Kahdelle tonnille lähden aina hivenen liian kovaa, koska vauhti tippuu joka tapauksessa ja matka on sen verran lyhyt, että loppu tulee aina enemmän tai vähemmän sisulla. 

Ekat 500m meni helposti, sitten tuli taas "kolmannen kynnyksen" bugi eli tuntui pahalta, kun syke huiteli 180-183 välillä. Tonnin jälkeen syke nousi taas pari pykälää ja hieman "helpotti", vaikka tuntui happi loppuvan. Vähän vähemmän olisi voinut olla vauhdin pudotus kolmannella ja neljännellä neljänneksellä. Ehkä ergokisoissa sitten. Nyt tuntuu, että kroppa sietää paremmin kovaa möykytystä ja nämä ergotestit ovat mukavasti avanneet suorituskykyä. 

Lopputulos näytti tältä:


Tavoitteena oli rikkoa alkuperäinen ennätys ja sen saavutin. Villeimmissä unelmissani etukäteen alitin 7.40, mutta tiesin, että siihen vaaditaan nappisuoritusta (jota nyt ei tullut). Ergokisoissa lähden kuitenkin rohkeasti yrittämään uudelleen. Todennäköisesti loppuaika siellä tulee olemaan 7.39-7.42 välillä, sillä kolmessa viikossa ei ihmeitä tehdä, kun kunto on valmiiksi jo ihan hyvällä mallilla. Mitään jäätävää panostusta ja loppuherkistelyä en aio kyllä tehdä ergotsempaloita varten. 

Arvoitus on myös se, että kuinka mahdollisesti ensi viikolla alkava hiihtokausi raskaalla tykkiladulla vaikuttaa suorituskykyyn. Myös voimaohjelma vaihtuu täysin erityyppiseksi kun mennään maksimivoimasta dyno-kestovoimaan. Tähtäin on kuitenkin kesän kisoissa ja nyt on varmistus, että oikealla tiellä ollaan.

Viime viikolla tein myös voimatestit edm. maksipunttikauden päätteeksi. Niihin olen myös tyytyväinen, sillä voimatasot ovat nousseet ihan mukavasti. Hiihtoa ajatellen yläkroppaan pitää saada vielä jerkkua lisää eli penkkiä ja kunhan paino on lopullisissa lukemissam myös leuat pitäisi kulkea paremmin. Mave, kyykky ovat ihan ok, mutta niissä on myös varaa parantaa. 

Tulokset tässä:
Penkkipunnerrus 40kg 1x
Takakyykky 75kg 3x
Maastaveto 80kg 1x
Jalkaprässi 190kg + kelkka, 
(Ei mitään hajua paljonko kelkka painaa, kevyt on verrattuna normiin, ko. jalkaprässi on ihan hanurista, kaipaan niin vanhaan Davidia :/ )
Leuanvetokone omapaino -15kg 1x

Kaikki muut paitsi leuat ovat parhaimmalla tasolla, mitä koskaan. Syksyllä 2010 pääsin yhden leuan, kun olin hyvässä kunnossa ja painoin 57-58kg. Jos joku muistaa niin, silloin voimatasot eivät muilta osin olleet kovin kummoiset. Voimajuttuihin olen myös siinä mielessä erittäin tyytyväinen, että tulokset ovat jatkuvasti olleet nousussa, vaikka paino on reippaassa laskussa :)
 Massa ei ole voimaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti