keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Joskus tiet vain eroavat

Koko syksyn teekuusi (Suunto T6d, sykemittari) kärsi pahanlaatuisesta masennuksesta ja työuupumuksesta. Joka kerta, kun lähdin treenaamaan tuo pahantuulinen treenikaverini niskoitteli, eikä suostunut yhteistyöhön ystävänsä Dualin (sykevyö) kanssa. Marraskuussa hetki ennen lumileirille lähtöä käsittelin Dualia hieman liian kovakouraisesti ja siitä hajosi kiinnityssysteemi lähettimen toiselta reunalta. Pikaliimalla saimme paikattua vyön entisenlaiseksi, mutta sykettä ei vain löytynyt. Perheeseemme hankittiin jopa uusi Dual, mutta eipä teekuusi ollut siitäkään kiinnostunut ja lopulta jouduin toteamaan, että teekutosen on parempi siirtyä eläkkeelle lepäämään pöytälaatikkoon.

Alkoi hirmuinen seulonta, että mikä malli uusista mittareista olisi mahdollisimman kestävä ja laadukas mamun kovakouraiseen ja ahkeraan käyttöön. Garmin suljettiin heti pois vaihtoehdoista, sillä lähipiiristä löytyy monta enemmän tai vähemmän huonosti toimivaa melko uutta mittaria. Polarin mallit hyllytettiin vedenpitämättömyyden takia, joten merkkivalinta oli lopulta helppo. Sama merkki eli Suunto voitti, vaikka olisi kyllä tehnyt mieli äänestää jaloilla, sillä teekuusi oli vain kolme vuotta vanha, kunnes hajosi. Toisaalta käyttö on ollut melko kovaa ja nykyajan laitteet eivät ole tehty kestämään.

Malliksi valikoitui Suunto Ambit 2S White, joka on sirompi & pienempi malli ja suunniteltu erityisesti naisen kapeaan ranteeseen. Kirjoitin hieman ennen joulua joulupukille pikakirjeen ja toivoin kovasti, että olisin ollut riittävän kiltti, jotta toive toteutuisi. Pukki kuuli toiveeni ja jouluaattona kaivoin paketista uuden jokanaisen toivelahjan eli timanttisormuksen sykemittarin
Kaikki minut tuntevat osaavat varmasti arvata kumpi lahja olisi mieluisampi, jos oikeasti pitäisi valita..Pikkuhiljaa olen opetellut käyttämään laitetta ja sen monia toimintoja. Mittari on ensituntuman mukaan superhyvä. GPS on nopea ja tarkka, syke löytyy ja näkyy hyvin jne. Kun oppii käyttämään perusvalikoita alkusähläyksen jälkeen, on mittari myös todella helppokäyttöinen. I'm so happy! :) Treenitkin luistaa ihan uudella lailla, kun on uusi lelu niitä vauhdittamassa.

Pukinkontista sain myös uuden kännykän, jolla suurin osa blogin kuvista tästä eteenpäin tullaan napsimaan. Puhelin on Samsung Xcover 2 eli pitäisi kestää myös kovaa käsittelyä. Elämäni aikana olen omistanut tähän mennessä viisi kännykkää, joista neljä on irtisanoutunut toiminnasta kosteusvahingon vuoksi :D Tätä uutta puhelinta edeltävä puhelin siirtyy vanhimman muksun tuhottavaksi kevään kuluessa.

Iso kiitos joulupukille paketeista ja teknisestä tuesta. Eräänäkin päivänä onnistuin päivän aikana sekoittamaan tietokoneen (2kk vanha) ja kännykän (2 vkoa vanha) toimintakelvottamaksi + unohdin, että sykemittari on ladattavaa mallia eli treeneihin lähtökin viivästyi iltasella.

 On siinä mamulle haastetta pysyä mukana teknisessä kehityksessä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti