torstai 30. tammikuuta 2014

Kisajännitystä

Kyllä voi vanhaakin jännittää yhdet ergokisat. Ennätys on uusittu jo kertaalleen tänä talvena, mutta nälkä kasvaa syödessä ja tekisi mieli nipistää vielä vähän. Viime viikolla tein viimeisen tiukan ergotreenin ja viikonloppuna oli ohjelmassa hiihtoa + sekalainen voimatreeni (raskas & kuormittava sellainen). Mitään optimivalmistautumisia en ole näihin kisoihin tehnyt, sillä tavoitteet ovat kesän souduissa. Eilen kidutin itseäni katselemalla juutuupista vanhoja ergokisoja videolta.. 

Tänään on ollut ohjelmassa lepopäivä, joka sisälsi mm. shoppailureissun Ideaparkkiin ja keskimmäisen muksun purukaluston korjaussuunnitelma-hammaslääkärireissun kylille. Nyt illalla kävin vielä jäädyttämässä itseni luistimilla Ice Skating Tour- tapahtumassa tuossa naapurikentällä. Tunnin jaksoin, kunnes tultiin keskimmäisen kanssa kotiin tähän 50m päähän ja iso superluistelija-tytsy jäi vielä vetämään toisen tunnin eli loppuun asti.

 Ihkut pinkit pallokuvioiset luistimet ovat Reebokin. Nämä oli pari vuotta sitten ihan pakko saada, vaikka maksoivat hunajaa. 

Shoppailureissut painottuva aina urheiluliikkeisiin, lastenvaateliikkeisiin ja idiksen laiffiin, joka on monipuolinen luontaistuote-kauppa. Tämä ei ole mainos, sillä pulju on kallis, mutta koska siellä on hyvä valikoima laadukkaita tuotteita, olen keskittänyt ostokseni sinne. 

Tänään reissusta tarttui mukaan: 

Uudet tukisukat Mamulle ja parit collarit vanhimmalle junnulle. Kaikki vaatteet ovat taas pieniä..


 Koko on niinkin jäätävä kuin 146/152. Mittasin tytön ja hän oli 138cm pitkä, ihan hyvä lukema juuri 7v. täyttäneelle. Kaikki vaatteet ovat silti pieniä, olisiko tavallista pidemmät raajat. Pitäisi ainakin soutuun olla geenit kohdillaan, mutta tuolla pituudella tulee tuskin kevyen luokan soutajaa :D

 Jumipohkeelle uudet tukisukat. Niken vanhat sukat tuhosin suunnistusmaratonilla syksyllä ja Zeropointin säärystimet eivät tunnu hyvältä maksimivauhdeissa. Josko nämä toimisivat, huomenna koeajolle viimeistelytreenissä.


Ihana kalenteri, jossa paljon tilaa menoille (joita meillä riittää). Muksut tarkistavat joka päivä, monesko päivä on ja kenen nimpparit + huolehtivat kuukauden vaihdosta. Tänne voin merkata kerhon lelupäivät ja eskarin jumpat yms. Voivat sitten itse pitää huolen, kun aina unohtelen. 
 
 Lifesta tarttui mukaan elintärkeä magnesium. Ilman sitä ei pysty nukkumaan, kun levottomat jalat vaivaa. Kaksi pilleriä joka ilta ja simsalabim.

 Lauantain kisan jälkeen nautin tummaa suklaata. 

Ja kuiviin talvikäsiin laitan Weledan tyrnikäsivoidetta. Ihan huippu luonnonkosmetiikka-sarja. Sain joululahjaksi saman sarjan suihkuvoiteen ja se on ollut tosi hyvää. Käsivoidekin tuntui hyvältä. Soutajalle on tärkeää pitää kädet soutukunnossa, vaikka minulla ei koskaan ole ollutkaan mitään rakko-ongelmia (nuoruus hevostyttönä ja lantalinkona lienee syynä siihen). 

Raakapatukan salakuljetin Linkosuon kahvilaan, ostin sille kaveriksi vihreää teetä. Muksulle isoin pulla ja kaakao. Äiti oli hövelillä tuulella ja poika on niin ajokoiran näköinen, että saa vähän energia antaakin. 

Lisukkeeksi vielä rooibos-teetä teenistille.


Ergokisoihin valmistautuminen on pitänyt sisällään:

to- viimeistelytreeni ergolla sis. 4x500m kisavauhtia tai vähän reippaampaa
pe- lepo (tunnin PK jäi väliin väsymyksen vuoksi, huonosti nukuttu yö alla)
la- aamu: hiihto vapari 1h (pikkukovaksi lipsahti) ilta: kestovoimatreeni verkkoineen 1h50min sis. dynoa, skiergoa, keskivartalokuntopiiriä
su- hiihto 3h pertsa, Aerk

ma- vaunulenkki 1h15min PK-
ti- juoksulenkki 50min PK
ke- hiihtolenkki 60min Aerk vapaa
to- lepo
pe- ergotreeni 45min sis. fartlek
la- kisat 

Lauantain kisoja odotellessa! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti