lauantai 8. helmikuuta 2014

Hiihtokuumetta

Täällä alkaa pikkuhiljaa hiihtokuume nousta kisojen kolkutellessa ovella, vaikka kelit ovat mitä on. Vettä sataa ja vähäisetkin luonnonlumiladut kärsii. Itse olen käynyt hiihtämässä pääasiassa Kaupin huikealla noin seitsemän kilometrin baanalla. Tosi kiva hiihtää ja lenkkejä varioimalla sain tehtyä ihan kohtuullisen hyvän tasatyöntötreenin lähestyvää Jämi42-hiihtoa varten.

Jämi42 jää ainoaksi massahiihdoksi tälle talvelle, sillä päätin jättää Pirkan puolikkaan väliin. Huono lumitilanne askarruttaa ja en ole tyytyväinen myös hiihtotreenin määrään tälle talvelle. Hiihtoloma osuu helmi-maaliskuun vaihteeseen ja näen järkevämmäksi myllyttää mielummin kunnollista treeniä kisaherkistelyiden sijasta. 

Ainoaksi hiihtokisaksi sitä vastoin ei jää Jämin skaba, kun sairastumisten vuoksi joudun pääsen Viialan Virin kakkosjoukkueeseen maakuntaviestiin naisten pertsan osuudelle huomenna. :) Superkivaa päästä mukaan, mutta hieman jännittää, kun en ole todellakaan mikään maastohiihtäjä. Massahiihtäjä ehkä ennemmin, ihan kirjaimellisesti (kohta nämä läskivitsit loppuu, kun painonpudotus-urakka saadaan pakettiin). Onneksi viesti käydään tutuilla laduilla Kaupissa, niin saatan selvitä kisasta suhteellisen hyvin, kun tunnen kisaladun paremmin kuin omat taskuni. Muutama mieltä askarruttava kysymys leijuu ilmassa:

A. Mahtuuko kisapuku päälle vai onko se ihan totaalinen makkarankuori..
B. Saadaanko pertsan sukseen hyvä pito..

Alunperin minun piti hiihtää vapaata, mutta nyt osuus vaihtui lennosta pertsalle. Pertsa on kyllä parempi tyyli minulle, mutta keli & pito ovat haastavat. 
Onneksi minulla on superhyvä suksihuoltaja :) 

Huomenna siis nähdään kuinka suksi liikahtaa lyhyellä matkalla. 

Inspiraatiota pitkään hiihtoon olen hakenut fanittamalla ruotsalaista supernaisloppettihiihtäjää Sandra Hanssonia. Treenivideossa on tekemisen makua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti