torstai 27. helmikuuta 2014

Hiihtolomalainen

Itse olen tietenkin hoitovapaalla eli kansankielessä kotona "lomalla" koko ajan, mutta tällä viikolla on ollut luksusta arjessa, sillä mieheni lomailee töistä ja lapsilla on lomaa myös eskarista/ kerhosta ja harrastuksista. Samat kotityöt pyörivät hela tiden, mutta ei tarvitse herätä kellon kanssa (jos automaattista ihmisherätystä ei lasketa) ja mikä parasta saa treenata kaksi kertaa päivässä. :)

Hiihtokausi alkaa olla taputeltu. Pari viimeistä lenkkiä tuli tehtyä melko haastavissa tykkilatu-olosuhteissa. Jäinen ja likainen baana ei houkuta, vaikka siellä vielä pääsee hiihtämään ja jo onnettomuusriski on iso, kun mamu koheltaa jäätiköksi aurattuja alamäkiä. Viimeiset lenkit hiihdin pertsaa ja sain huomata, että täksi kaudeksi hankittu peltonen on ihan supertörkyliukas vesikelillä. Terrierin lailla latuun tarrautuvista liistereistä, kunnon mätövesikelistä ja voitelemattomuudesta huolimatta suksi luisti ihan hullun lailla. Toivottavasti ensi vuoden hiihtokisoihin osuu vesikelejä ;) 

Hiihtokilometrejä sain kasaan aika tasan 500km. Ihan ok suoritus, kun tonni oli tavoitteena ja kausi kutistui käytännössä puoleen ajallisesti sekä kisat, joista olisi tullut melkein 90km jäivät molemmat vetämättä. Hassua, että suurin osa massahiihdoista on peruttu ja jopa Vuokatin korkeudella taistellaan lumettomuuden kanssa. Kotona pääsin hiihtämään vaivaiset kolme lenkkiä lumikolaladulla :( Loput kilometrit tuli lapinleiristä ja Kaupin tykkiladulta. 

Harmittaa ihan vietävästi tällainen talvi ja vielä enemmän harmittaa puoliskoni puolesta, joka harrastaa hiihtoa enemmän & vähemmän tosimielellä. Yksi iso unelma on itsellänikin hiihtää joskus peruskansallisia kilpaa 10 tai 15 (?) vuoden tauon jälkeen. Tuntuu, että Hämeen viestin hiihto teki kropalle ja kunnolle hyvää ja hiihto nyt yksinkertaisesti on vaan älyttömän kivaa. :) Tulevaisuus näyttää nähdäänkö minua ladulla vai ei.. Kunnon kohotusta ja laskutekniikkatreeniä tarvitaan ainakin reilusti ennen moista koetusta. 


Lohduton näky meidän hiihtostadionilta. Harmittaa myös lasten puolesta, kun eivät ole päässeet hiihtämään oikein koko talvena :/ 
 

Nastalenkkareille on ollut käyttöä..


Hiihtobaanaa Kyötikkälän sprinttilenkiltä


Herkkuateria hiihtolomalaisille: itsetehtyjä tattarisämpylöitä, luomujauhelihapihviä, majoneesia, ketsuppia, sinappia, suolakurkkua, salaattia, tomaattia & cheddarjuustoa. Kaali-porkkana-coleslaw, kastike turkkilaista jogurttia ja aurajuustoa. 


 Viime viikonloppu starttasi tuplapiirinmestaruudella, jossa olimme kannustusjoukkoina koko perheen voimin. :) Vanhimmalle muksulle on iskenyt hirveä treeni-kisa-lenkkeily-innostus eli esimerkin voima on huikea. Toistaiseksi olemme kuitenkin hieman toppuutelleet häntä ja ottaneet silloin tällöin treeneihin mukaan. Ei  seitsemänvuotiaan tarvitse vielä kaikenmaailman treenejä & kisoja kiertää :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti