torstai 27. maaliskuuta 2014

Joulu on taas

Urheiluvälineiden shoppaileminen on aina kivaa. Tykkään ostaa urheilukamppeita ja lastenvaatteita, mutta itselleni tavallisten vaatteiden saati kenkien ostaminen on ihan painajaista. Urheilujuttuihin onkin tullut satsattua viimeisen puolen vuoden aikana ihan huolella. Jo aikaisemmin taisin mainita, että sain edesmenneen heppani satulan myytyä ja olen käytännössä laittanut koko summan lihoiksi nykyisen rakkaimman & tärkeimmän harrastuksen hyväksi. 

En yleensä osta mitään turhaa, vaan punnitsen tarkkaan mitä tarvitsen ja mikä on tärkeää. Monen lajin harrastaminen tuottaa tietysti lisää kustannuksia, mutta en ole kokenut sitä ongelmaksi. Pienilläkin panostuksilla pääsee ihan mukavasti alkuun kilpakuntoilu-tasolla.

Tällä kertaa tarvitsin uudet lenkkarit juoksuun ja kaikenlaista pikkusälää. Lopulta päädyin tilaamaan paketin Wigglestä, josta sain kaikki mieleiset tavarat, vieläpä edullisesti, ilman postikuluja ja pakettikin tuli nopsasti. Samaan tilaukseen otin mukaani vielä siskon himoitsemat tavarat.


- Niken lyhyet trikoot soutuun, pyöräilyyn ja juoksuun (vanhat liian isot), 5-10€ halvemmat kuin normihintaiset Suomessa
- Craftin bootiessit eli kengänsuojukset pyöräilyyn, varpaat ovat palelleet ihan älyttömästi :/ Nämä auttavat vähän, mutta nollan tuntumassa en kyllä kovin kauaa tarkene vieläkään. Ekan talven pyöräilin työmatkoja Goretex-lenkkareilla ja villasukilla, mikä toimi erinomaisesti. Pyöräilykengät ovat todella kylmät, mutta en haluaisi luopua lukkopolkimista. Talvipyöräilykengät ovat taas aivan himokalliita.. Nuo neopren-jutut ovat kyllä siitä hyvät, että pitävät myös vettä :) maksoivat vain 20€ eli tosi edulliset
- Uudet Shockin liivit, aika herkku väri, koko on kaksi numeora, pienempi kuin aiemmin. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa ;) melkein puolet halvemmat (33€) kuin Suomessa (59,90€)
- Uudet Asicsin DS Trainerit. Nyt pitää varmaan pyörtää puheensa. Sain tossut hintaan 107€ ja koska ne nyt vaan ovat parhaat, niin tein comebackin Asicsin leiriin. Näillä ei ole juostu vasta kuin kerran vammojen vuoksi, mutta olivat kyllä melkoiset lentokoneet. Hinta oli 107€ eli paljon halvemmat kuin Suomessa 179€ tarjouksessa..
- Siskolle ihana Wallace & Gromit- pyöräilypaita ja Niken ohut tuulitakki. Molemmat olisin voinut ottaa itselleni, paita tosin oli melko naftia kokoa.. 
 


- Zefalin uusi etulokari pyörään, halusin kaksiosaisen, jotta ei lennä kuraa myöskään etukautta. Yleensä maastureihin on saatavilla vain alaputkeen kiinnitettäviä lärpäkkeitä, jotka putoavat helposti  kovemmassa menossa. Ei mitään käryä, mihin omakin moinen läppä on lentänyt. Tämä oli/on halpa ja helposti irroitettava, jämäkkä ja toimii moitteettomasti. Ehkä vähän hassunnäköistä, kun siristelen silmiä alamäissä edelleenkin kuran lentämisen pelossa.. Hinta oli vaivaiset 14€ eli edullinen mielestäni.

Lenkkarit ovat aika ihkua väriä. Ihanan kevyet ja rullaavat. Vanhat Niken Structuret saavat olla vielä mukana arsenaalissa ainakin pidempien ja rauhallisempien jalkalenkkien kenkinä. DS trainer on oiva valinta reippaaseen juoksuun. Kevyt ja vaimennettu, mutta ei niin pelkistettu kuin esimerkiksi puhdasveriset kisakengät. Tossun edustama tyylilaji sopii minulle kuin nenä päähän.

Hyvät varusteet parantavat treenien laatua ja motivoivat liikkumaan. Itse kulutan urheilemiseen arviolta saman verran rahaa kuin perustupakoitsija röökeihin vuodessa.
Mielestäni satsaus näin päin on huomattavasti hyödyllisempää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti