tiistai 24. kesäkuuta 2014

Bugi

Ekat kisat ovat lusittu ja juhannustakin tuli vietettyä. Olen tehnyt comebackin vanhaan työpaikkaani kuudeksi viikoksi (puoliskon isäkuukauden ajaksi) ja kuten aktiivisesta päivitystahdista huomaa, olen ollut hieman kiireinen. 

Kisat menivät melko huonosti. Keli oli ihan peffasta ja soutu vaikeaa. Ensimmäisen päivän lähdöissä takkusi teknisesti kovavauhtinen rytmi ja ihan kaikki (vastatuuli 6-7m/s) ja toisena päivänä olo ei ollut alkuunsakaan palautunut eli syke ei noussut ja jalat olivat ihan hapoilla jo alkuverkasta. Edellisen viikonlopun tehotreeni + Tour de Siuro + iltarastit maksimivauhdilla näkyivät palautumisnopeudessa ja kuppi meni nurin aika nopeasti. No ei niistä sen enempää, uutta matoa koukkuun ensi viikonloppuna.

Viimeiset viikot olen taistellut paikalleen jässähtäneen painon kanssa. Paino on ollut koko kesäkuun 60,2-61,8 välillä, söin kuinka paljon tahansa tai en syö melkeinpä mitään. Tämä on minulle erittäin tyypillistä. Laihdun kerran kuussa yhden päivän aikana 2kg ja sitten ollaan samassa loppukuu. Nyt kun kisoihin on näin vähän aikaa, odotan painonromahdus-päivää enemmän kuin mitään muuta. Ilmoittauduin varmuuden vuoksi avoimeen ja perjantaina klo 12.00 mennessä pitää jompi kumpi lähtö perua. Armonaika käy siis vähiin. 

Viime lauantaina olin jo 59,8kg, mutta juhannus sekoitti vähän tekemisiä & nukkumisia, vaikka söinkin melko niukasti ja nyt ollaan taas oltu yli kuudenkympin. Pitkä dieetti takana ja viimeisten kilojen nitistäminen kohtuullisen pitkästä ei niin keijukaismaisesta varresta (173,5cm) ei ole helppoa. Täytyy kyllä myöntää, että tähän asti olen päässyt ihan ilmaiseksi näkemättä nälkää, vain treenailemalla isohkosti, joten kai sitä pitää vähän kärvistelläkin ;)

Oman haasteensa tekee kylmät kelit, sillä aikaisemmin vastaavat painonpudotukset olen saanut tehdä helleaallossa, mikä tekee hommasta omalla kohdallani huomattavasti helpompaa. Olen silti edelleen luottavainen, että pääsen puntarista läpi. Aikaisemmin olen tehnyt kesäaikaan tosi hyviä suorituksia niukallakin tankkauksella, joten viimehetken rutistus ei sinällänsä huoleta. Homma on hallinnassa hunningolla. Puoliskokin jo tuumasi, että mamu näytät ihan keskitysleiriläiseltä ja tarvitsisit kestitysleiriä. Soutukisoissa ei auta, että näyttää kuikelolta, puntari on armoton. 

Aion tässä vielä herätellä vähän aineenvaihduntaa, vähentää hiilarit ihan minimiin ja pukeutua lämpimästi, josko se sitten tie aukeaisi. Viimeisenä keinona on tehdä painonveto nesteistä, mutta ihan näin paljoa ylimääräistä ei pelkästään sillä keinolla lähde. 

Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ja kisat menisivät vähän paremmin kuin reilu viikko sitten. Treeneissä on kovavauhtinen soutu ollut jo paljon helpompaa ja pistelinkin viime perjantaina vikan VK-pätkän 2km 9min pintaan. Tämän kesän epävirallinen ennätys, sillä kisoissa taisi olla kaikki vedot yli 10min :D


Viime kisoissa toimin myös trailerikuskina ja joukkueenjohtajana. Monitoimimamuna nämäkin tehtävät luonnistuivat ihan mukavasti. Sen verran kiirettä piti, että reissusta ei tullut paljoa kuvia napsittua..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti