torstai 12. kesäkuuta 2014

Tour de Siuro V, iltarasti-tappio ja kisavalmistautumista

Viime lauantaina vietimme 6-vuotishääpäivää eli sokerihäitä. Puoliskoni sai aiemmin viikolla neronleimauksen, että lähdetään yhdessä polkemaan Tour de Siuro. Ei tarvinnut kauaa suostutella. Otettiin ystäväpariskunta porukkaan mukaan ja tempaistiin 120,3km reippaasti 5h40min. Reitillä on melko paljon nousumetrejä ja pitkät pätkät hiekkateitä eli keskivauhti oli varsin mukava. Olen blogannut aikaisemmista reissuista täällä. Tällä kertaa matka eteni reippaasti alusta loppuun, pientä niittiä oli havaittavissa ennen Siuron baarin taukoa, johtuisiko kisadieetistä ja pitkän aikavälin energiavajeesta. Taukopaikalta kotiin vettä tuli kuin esterin peffasta eli viimeiset 40km oli ekstramärkää, mutta onneksi pommacin ja suklaanpatukan voimin jaksoi taas ihan hyvin.


 Melon voimalaitoksen kohdalla meinasi iskeä kanipaniikki-kohtaus. Laitoksen patomuurit ovat remontissa ja läpikulku kielletty, onneksi sieltä pääsi pujottelemaan fillareiden kanssa ohi :) Tour de Siuron reitti on hyvin tarkasti ja yksityiskohtaisesti määritelty, poikkeuksia ei sallita. 


 Kesäinen pyöräilijä-mamu :)

Hääpäivän viettoa jatkoimme syömällä melko uudessa Bistro Lepot- ravintolassa, jossa oli oikein erinomaisen maukas ruoka ja hyvä palvelu. Suosittelen lämpimästi :)

Sunnuntaina otettiin soffalepoa koko päivä katselemalla norjalaisia Varg Veum-leffoja. Iltapäivästä haimme pikkuiset mummulasta kotiin ja seikkailimme ympäri Kangasalaa tutkimassa venepaikkoja. Puoliskoni on onnellinen uusi soutuveneen omistaja ja aikoo tästä lähtien kalastaa meille ruokakalat ;)

Maanantaina pääsin tositoimiin iltarasteilla, kun olin jo etukäteen päättänyt, että lähden hakemaan Kyötikkälän 3km radalta ensimmäistä iltarastivoittoani. Kärkeen jäi lopulta 35sek ja juoksuvauhti oli se puuttuva osatekijä, naisista tosin olin nopein. Jalat olivat pyöräilystä ja perjantain juoksutehotreenistä ihan totaalisen jumissa, enkä olisi päässyt yhtään kovempaa. Korkein syke oli mittarin mukaan 190, mikä on henkilökohtainen ennätykseni ties kuinka moneen vuoteen. Positiivista, että pumpusta löytyy kierroksia pienestä jumista huolimatta.


 Keskimmäinen muksu eli poitsu veti TR-radan isänsä kanssa minun suunnistuksen jälkeen. Jaksoi kuulemma juosta oikein reippaasti ja kartastakin oli välillä jonkinlainen käsitys, reissun jälkeen iski kyllä väsy.. Isompi muksu teki YU-treenejä suunnistuksen ajan ja pikkuinen tepasteli ympäri Kyötikkälää ihan innoissaan.

Rastit löytyivät kaikki heti suorilta ja suurimman osan paikoista tiesin jo karttaa katsoessani, sen verran on tullut kotimettää kaluttua karttojen kanssa. Hassua kuinka ratamestarit tekevät vuodesta toiseen ihan samanlaisia ratoja, samat rastinpaikat ja kaikki rastivälit vedetään suoraan lukkojen ja suppien poikki (joita täällä riittää). Vähän mielikuvitusta kehiin! ;) Heinäkuun iltarastiviikolla sitten mahdollisesti uusi yritys..

Pari päivää kevyttä treeniä tässä viikolla ja veneen säätöjen viimeistelyä. Laskin hankaimet ihan alas ja lyhensin airoja. Tänään viimeistelytreenissä pääsin helposti 2x250m 1.55-2.00 vauhteja tahdeilla 28-30 ja 30-32. Kevennetyt välitykset pelittävät hyvin ja tahti nousee helposti, vaikka kovia treenejä en ole tehnyt veneellä vielä ollenkaan (sairastelut/ allergia, kelit, muut kilpailut yms.). Rytmi on vähän hukassa, tahdin vaihtuvuus sahaa, mutta ei se niin vakavaa tässä vaiheessa kautta ole. Toivottavasti huominen lepopäivä toisi vähän vielä herkyyttä jalkoihin, aika jumisilta tuntuvat. Jännityksellä odottelen jo kisoja! :)


Sorsapoikue vol. 101 ylittämässä venevajalle johtavaa tietä. Sorsat sotkevat jatkuvasti laiturimme, mutta poikaset ovat kyll ihan ylisöpöjä.


 Kunnon tihkusade viimeistelytreenissä, mutta ei haitannut. Melko lämmin ilma ja järvivesikin kuin linnunmaitoa.


Kaivelin varaston uumenista joskus kaupanpäälliseksi saamani geelipehmusteen. Ehkä vähän helpottaa peffanpuutumista, mutta uusi penkki pitäisi laittaa tilaukseen pikimmiten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti