lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kesäkuulumisia

Työrupeama on vihdoin saatu onnellisesti pakettiin. Töissäkäyminen oli ihan mukavaa vaihtelua arkeen ja pankkitilin saldolukemaan, mutta täytyy kyllä sanoa, että fyysisen työn, perheen (jossa on pieniä lapsia) ja urheilun yhdistäminen on äärimmäisen hankalaa. Heinäkuussa on ollut pitkä kilpailutauko ja kokonaiskuormitukseltaan raskaasta jaksosta huolimatta olen saanut ihan mukavasti treenitunteja kasaan.

Yhteistä aikaa voi raapia kalenteriin lisää raahaamalla perheen mukaan treeneihin.. :D

 Kärrynpyörä-treeniä venevajan rannassa. Tytsi 7v. treenaa kaikki päivät kärrynpyöriä, päällä seisontaa, käsillä seisontaa, siltakaatoja, leuanvetoa, spagaattia ja spiraalia. Tällä hetkellä on herkkyyskausi meneillään kaikenlaiselle vartalonhallinnalle ja temppuilulle. Tämä tapahtuu siis muksun omasta innostuksesta ja meillä ei ole muuta osuutta asiaan kuin katsella temppunäytöksiä :) Mielenkiintoista nähdä, tuleeko tästä neidistä jonkin sortin urheilija, ainakin hirmuinen vietti kaikenlaiseen liikuntaan on olemassa.

Keskimmäisellä on meneillään pyöräilykausi nyt kun vihdoin homma alkoi sujua. Treeniä tulee noin 4-5h päivässä ja reitti kulkee monimuotoisesti taloyhtiön pihan ympäri kymmeniä kierroksia päivässä. Yllättävän reipas siivunjauhaja tästä maailman mukavuuden haluisimmasta lapsesta on tullut. 
Toissapäivänä oli pakko käyttää suihkussa jopa kesken päivän, kun haisi niin hielle ja hiekalle.

Ainoastaan tämä viimeinen viikko on ollut melko katastrofaalinen, sillä työpäivien jälkeen on mennyt kaikki aika toipuessa ja palautellessa kuuman ilman aiheuttamista tuhoista. Rappusiivous 7h päivässä 35-40 asteen lämpötilassa imaisee mehut nuoresta ja hyväkuntoisestakin tehokkaasti. Toisaalta kevyt treeniviikko parin kovan viikon jälkeen tuli muutenkin ihan hyvään saumaan.

Treeneissä on ollut melko vahva soutupainotus ja pyöräily on jäänyt vähän alkuperäistä suunnitelmaa vähemmälle. Pari pitkää lenkkiä olen tehnyt maastossa, mutta tehotreenejä esimerkiksi en ollenkaan.  Viikon päästä ajettava Jämi84-MTB on siis tulokseltaan täysi arvoitus, mutta aion silti lähteä urheilumielellä reippaasti ajamaan kohti neljän tunnin tavoiteaikaa. Viikon päästä nähdään kuinka mamun käy!
 Perslätty on ollut tarpeen ja tuntuu, että siedätyshoito on alkanut tepsiä ja peffa kestää astetta paremmin. Soutukilsoja olen kerännyt hitaasti, mutta varmasti. PK:ta pystyy jauhamaan jopa 1,5h ilman, että veneessä istuminen käy liian tukalaksi, mutta tehokkaamassa treenissä tulee sen verran enemmän puristusta kankuilla, että reilu tunti alkaa olla jo mukavuusrajalla.

 Ensi lauantain Jämi84-MTB aloittaa pitkän ja raskaan kisajakson. Toivottavasti kisasta palautuminen sujuu hyvin ja pääsen suorituskykyisessä tilassa kamppailemaan naisten kevyen yksikön valtiaan tittelistä parin viikon päästä järjestettävissä pienvene-SM-kisoissa.

Lähden kilpailuun mustan hevosen asemasta, sillä vaikka kunto on hyvä, niin kisat ovat sujuneet tähän asti melko alavireisesti. Allergiasta johtuvat astmaattiset oireet ovat edelleen hankaloittaneet hengitystä kovissa treeneissä ja tuntuu jo epätoivoiselta, että saisi aikaan sellaisen suorituksen, missä sykkeet paukkuu ja tietää antaneensa kaikkensa. Tähän mennessä kisat ja kovat treenit ovat kulkeneet kerta toisensa jälkeen kuin käsijarru päällä vetäisi.

Tuisku 10v. valmiina treeniin.

Loppukesän kisakalenteri ja varsinainen työhevosen rupeama näyttää tältä:

Jämi84-MTB 2.8.2014, 84km maastopyörä-kilpailu, tavoite 4h tuntumaan (tämä voi olla kyllä liian kova tavoite..)

Pienvene-SM Tampere 9-10.8.2014, naisten kevyt yksikkö LW1x, 2000m. Tavoite on edelleen alkuperäisen suunnitelman mukaan voitto. Tiedostan kyllä, että siihen vaaditaan nappisuoritus & itsensä ylittäminen ja myös hyvää tuuria, että kaikki saadaan osumaan kohdilleen.Täytyy vähän kyllä mainostaa, että tässä veneluokassa on tälle kaudelle tehty varsinainen tasonnosto, sillä monta tyttöä on paukutellut mm. ergoennätykset uusiksi ja alkukesän kisoissa avoimen naisia on haastettu ihan urakalla.


Jämsänkoski jun/U23-SM 16-17.8.2014  kansallinen regatta? Naisten yksikköä, jos kisoissa aikuisten kansallisia lähtöjä (kisakutsua ei ole näkynyt eikä kuulunut..)

Kumpula-hölkkä/ Valkeakoski isovene-SM/ kansallinen regatta 22-24.8.2014. Isoista veneistä ei ole ollut vielä mitään puhetta, millä kokoonpanoilla seura lähtee mukaan. Perjantaina olisi Akaan Viialassa tarjolla kakkoskotiseuran järjestämä Kumpula-hölkkä 9,6km, joka olisi hyvää valmistautumista Jämin juoksukisaan (kts. alla). Kumpulaan osallistun ilman muuta ellei sitten käsky seuran puolesta käy johonkin superneloseen, joka taistelee suomenmestaruudesta, jolloin kisat laitetaan tärkeysjärjestykseen ja ei viitsi jumauttaa jalkoja edellisenä päivänä. Tämä katsotaan rauhassa ja tilanteen mukaan. Jos isoja veneitä ei saada kasaan tai en mahdu kokoonpanoon, niin Valkeakoskella voisi ulkoiluttaa sitten yksikköä Kumpulan kisan lisäksi.

Sprintti-SM Porvoo 6-7.9.2014 Ainakin naisten kevyttä yksikköä, isompia veneitä myös jos on tarvis.

Jämi21- XC RUN la 13.9.2014, maasto-puolimaraton 21,1km. Aikatavoite täytyy varmaan heittää vähän summamutikassa, mutta 1.4x jotain se olisi mukava olla, muuten en ole tyytyväinen.

Pirkan hölkkä tai suunnistusmaraton Jämi (joku kuntosarja), 4-5.10. Nämä ovat eri päivinä, mutta samana viikonloppuna ja todennäköisesti ohjelmassa on jompi kumpi, jos on ollakseen. Molemmat vähän houkuttaisivat, mutta jos yllä olevan listan vetää läpi, saattaapi olla, että eväät alkaa olla tässä vaiheessa syksyä syöty. Ehkä osallistun, ehkä en ;) Tämän jälkeen koittaa siirtymäkausi ja seuraavalle viikolle onkin varattuna aika mm. loppujen viisaudenhampaiden poistoon..

 Toinen koti :)

Kisakautta odotellessa ja aurinkoisista keleistä nauttiessa!1 kommentti: