maanantai 20. lokakuuta 2014

Kausi 2013-2014 paketissa

Mennyt kausi on paketissa, sinetöity ja uudet treenit aloitettu hyvillä fiiliksillä. Kauteen mahtui monenlaista tapahtumaa ja tunnetta. Päällimmäinen fiilis on, että nälkä kasvaa syödessä.


Viimeiseen vuoteen tai oikeastaan puoleentoista on mahtunut melkoinen määrä erilaisia asioita, niin hyviä kuin huonojakin. Huikean hienoa on se, että olen voinut olla lasten kanssa kotona, hoitaa heitä ja nähdä heidän kasvun ja kehityksen pienimmätkin hetket. Tämä kotiäitiys mahdollistaa myös sen, että voin hyvällä omalla tunnolla treenata lähestulkoon mielinmäärin. Kun olen päivittäin monta tuntia lasten kanssa, niin ei tule huono omatunto, kun illalla lähden treenaamaan ja vietän hetken omaa aikaa. Jos olisi päivät töissä, niin tuskin viettäisin iltoja treenaamassa samaan malliin. Tilanne tulee tietenkin jossain vaiheessa muuttumaan, mutta ainakin nyt alkanut kausi kuluu pääosin edelleen kotiäitinä.

Ennen kolmannen lapsen syntymää urheilemista varjostivat monet hankalat vammat ja niistä aiheutunut heikko motivaatio. Raskauden aikana rasitusvammat parantuivat melko hyvin ja olen saanut 1,5 vuotta treenailla melko terveenä vammojen suhteen. Kulunut vuosi oli kuitenkin haastava allergian aiheuttaessa ongelmia ja kesän kisat menivätkin osittain plörinäksi hengitystieongelmien vaivatessa.

Kaikkien aikojen kovin siitepölyvuosi v. 2012 laukaisi minulle astman kaltaiset oireet monen hyvän vuoden jälkeen. Viime vuonna (2013) kevät oli paljon helpompi, enkä kilpaillut ollenkaan ennen loppukesää. Tänä vuonna siitepölymäärät olivat taas ennätyskorkealla ja ongelmat sen mukaisia. Nyt olen kuitenkin päättänyt raivata tämän ongelman tieltäni ja minulle aloitetaan tänään siedätyshoito, jonka pitäisi poistaa allergiat lopulta kokonaan. Toivottavasti homma onnistuu! :)


Vaikka allergia pilasikin kisakauden, niin olen silti tyytyväinen kunnon kehitykseen. Puolentoista vuoden aikana kunto on noussut valtavasti, treenaaminen tuntuu helpolta ja tästä on hyvä perusta lähteä jatkamaan eteenpäin. Plussaa on myös se, että paino on palautunut kevyensoutajan lukemiin, mikä ei todellakaan ole itsestään selvää kolmen lapsen äidille, joka on jokaisessa raskaudessa kerännyt 20kg+ massaa.

 Painonhallinnan eteen en ole kyllä joutunut kauheasti ponnistelemaan. Perusterveellinen sapuska, melko stressitön elämänrytmi ja riittävä määrä niin treeniä kuin hyötyliikuntaakin tekevät ihmeitä. Ja säännöllisyys sekä pitkäjänteisyys kaikissa edellä mainituissa asioissa. Oikotietä onneen ei ole.

Muutamia pointseja viime kaudesta 13-14:
 
- Treeniä 450h (ka. 8h40min/vko)
- Soutua 635km ja ergoa 486km
- Hiihtoa 487km huonosta talvesta huolimatta
- Juoksua 299km juoksijanpolvesta huolimatta (ja en juossut syksykaudella ollenkaan, kun painoa oli vielä paljon)
- pyöräilyä noin 2000km
- Treenilajit: soutu, pyöräily, ergo, hiihto, juoksu, puntti, suunnistus, vaunulenkkeily, sauvakävely, polkukävely, kuntopiiri, kahvakuula, sauvarinne, rullahiihto (tasatyöntö) ja vesijuoksu
- Hävitettyä laardia noin 25kg
- 1x SM-kulta (W4x), 1x SM-hopea (LW1x Sprintti) ja 1x SM-pronssi (LW1x), useita kansallisen regatan sijoituksia, kesän paras aika yksiköllä 8.21 ja kaksikolla Auran kanssa 7.40
- Ergoennätykset uusiksi 2000m 7.38,1 ja 5000m 20.14
- Puolimaraton enkka juosten (maastossa) 1.47,17
- Jämin pyöräilyssä melkein 45min parannusta edelliseen vuoteen

Tästä on hyvä lähteä eteenpäin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti