tiistai 10. helmikuuta 2015

Nutriina viisivuotias :)

Tämä teksti piti julkaista jo viime viikolla, virallisena vuosipäivänä 5.2. Mies oli työreissussa useamman päivän ja kaikki perheen naiset flunssassa, niin se sitten unohtui siinä tohinassa koko juttu tyystin.

Aika nopsaan aika kuluu, viisi vuotta jo siitä, kun tämä blogi syntyi. Muistan silloisen elämäntilanteen erityisen hyvin. Olin kotiäitinä, kuten tällä hetkellä ja keskimmäinen muksu oli aika pikkuinen vauva (hän on nyt myös viisivuotias). Olin saanut terveysruokaherätyksen ja innostunut treenailemaan tavoitteellisesti uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Tätä ilosanomaa halusin jakaa Teidän kaikkien lukijoiden kanssa.

Tämä blogi ei ole massablogi, eikä kaupallinen blogi, tuskin sellaiseksi koskaan muuttuukaan. Lukijamäärät ovat pysyneet tasaisen pieninä ja mitään tavoitteita en niiden suhteen ole asettanut. Enimmäkseen teen tätä omaksi ilokseni, tykkään lukea vanhoja juttuja silloin tällöin ja monesti etsin esimerkiksi käyttämiäni reseptejä täältä. Tämä blogi on ikään kuin päiväkirjani, tosin julkinen sellainen. Jotkut jutuista ovat tietopainoitteisia blogin alkuperäisen idean mukaisesti.

Aika on muokannut tätä erinäköiseksi ja juttujen sisältökin on kokenut muutoksia. Hiukan olen välillä nauranut vanhoille ajatuksilleni, olen onneksi saanut muutaman ikävuoden lisää ja viisastunut matkan varrella. Päivitystahti on vaihdellut elämäntilanteen mukaan, paljon olisi ideoita ja kerrottavaa, mutta aikaa käytännön tekemiselle vähän. Paljon on iloja ja suruja koettu ja jaettu. Olen myöskin saanut korvaamatonta tukea blogin kautta vaikeina urheilu-aikoina. Iso kiitos Teille lukijani!

Suuren juhlan kunniaksi sain vihdoinkin hyvän tekosyyn leipoa itselleni Tosca-kakkua, joka on ollut jo monta kuukautta to do-listalla :)

Gluteeniton Tosca-kakku

pohja:
2 kananmunaa
1,5dl luomuruokosokeria
2,5dl jauhoja (laitoin 0,5dl kaurajauhoja, 0,5dl tattarijauhoja, 0,5dl riisijauhoja ja 1d gluteenitonta jauhoseosta)
1,5tl leivinjauhetta
1dl luomukermaa
150g luomuvoisulaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, kerma ja voisula nostellen. Laita piirakkavuokaan ja paista noin 10-15min, kunnes massa on hyytynyt.

Valmista sillä aikaa Tosca:

75g luomuvoisulaa
100g mantelilastuja
1dl luomuruokosokeria
0,5dl luomukermaa
2rkl luomuperunajauhoja

Sekoita kaikki ainekset kattilassa kuumentaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä toiset 10-15min.Piirakka oli äkkimakeaa ja rasvaista, joten söin palasen ja pilkoin loput pakastimeen vierasvaraksi itselleni herkkuvaraksi :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti