perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vika ergotesti

Viimeinen ergokoitos tuli vedettyä viime viikonloppuna, lauantaina 17.4. Vuorossa oli virallisen kisamatkan eli 2000m:n testi. Kova treenijakso näkyi jälleen vähän valmistautumisessa ja en ehtinyt ihan palautua paria päivää ennen tehdystä punttitreenistä. Mihinkään testiin/ kisaan en mitenkään erityisesti valmistautunut, vaan survoin ne treeniohjelmaan suurin piirtein sopiville paikoille. Kolme viikkoa parasta treenikautta ennen vesille pääsyä on vähän turhan pitkä aika omistautua pelkästään ergotulosten viilaamiselle.
Kuten jo todettu, testiin ei osunut ihan paras päivä. Jo alkuverryttelyssä loivensin hiukan keskivauhti-tavoitettani ja se kannatti. Lähdin matkaan 1.53,5 ekat 500m ja siitä tiputin tasaisen hyvään matkavauhtiin 1.55. Matkatonni sujui erinomaisesti ja rytmi oli tasainen ja tahti korkealla. Viimeiset 500m oli jalat ihan tönkköhapoilla ja jouduin hiukan lyhentämään vetoa, mikä tiputti myös vähän keskivauhtia. Ennätyslukemat karkasivat tavoittelemattomiin ja keskityin vain pääsemään maaliin ilman mitään megalomaanista notkahdusta.


Loppuaika oli 7.40,4 eli reilut pari sekuntia jäi ennätyksestäni (7.38,1 v. 2014). Paransin silti tammikuun ergokisojen aikaa 14,4 sekuntia, mikä on huikea kehitys vain kahden ja puolen kuukauden aikana. Tämä kahden tonnin aika suhteessa viiden tonnin aikaani on huono, mutta onneksi tuntuu olevan kunto noususuhdanteessa ja kovia treenejä en ole vielä hirveästi tehnyt. Viime vuotta näin jälkikäteen analysoiden huippukunto tuli ja meni juuri 2000m ergotestiin keväällä ja kesäsoudut menivät sitten miten menivät.


Hiukan jäi kaivelemaan hampaankoloon aika, olisin niin halunnut uuden enkan :D Varsinkin kun parin päivän päästä testistä olo tuntui ihan superhyvältä. Testi ja sen jälkeen tekemäni kolme hyvää PK-treeniä potkaisivat taas pykälän eteenpäin. Vedin parasta vauhtia PK:ta ergolla mitä ikinä ja erittäin matalalla keskisykkeellä (60min ave 2.22,5 keskisyke 119).

Hetken herkuttelin ajatuksella, pitäisikö yrittää uusia testi, mutta onneksi tulin järkiini. Nyt olen tehnyt siirtymää vesille parin lenkin voimin, mutta perinteiset kevättuulet ovat hiukan sotkeneet suunnitelmia. Panostus on niin kova, että toissapäivänä valtakunnallisesti tunnetusta aamu-unisuudestani huolimatta raahauduin ennen kukonlaulua vesille tuulia pakoillakseni. Se kannatti, eka lenkki yksiköllä ja oli kuin taukoa ei olisi ollutkaan. Aikaiset aamutreenit onnistuvat minulta onneksi huomattavasti paremmin ulkona kuin sisällä.

Toivottavasti kelit suosivat ja pääsee treenailemaan hyvissä olosuhteissa. Viime päivinä olen käyttänyt hyödykseni lasten päiväuniaikaa katselemalla huippusoutajien kisa- ja treenivideoita ja analysoimalla heidän tekniikkaa. Olen tehnyt hyviä oivalluksia ja toivottavasti myös teknisellä puolella tulisi kehityksiä. Mielenkiintoinen projekti. Paljon voi oppia ihan vain katselemalla. Videoita löytyy täältä.

Ja täältä pari omaa soutuvideota, eka testin lämmittelystä PK-vauhdista ja toinen siltä hyvin sujuneelta matkatonnilta itse testistä:Ja loppukevennyksenä ihana Kaukajärvi 22.4.2015 klo 8.00 aamulla treenin jälkeenEi kommentteja:

Lähetä kommentti