maanantai 24. elokuuta 2015

Loppukesän kisarumbaa

Kesä lähenee loppuaan ja tiivis kisarumba on viimeistelyä eli Porvoon SM-sprinttejä vaille valmis. Olen reilun kuukauden verran ollut takaisin työelämässä ja pikkuiseni ovat päivähoidossa ja esikoulussa. Tämä suuri muutos arkeen on verottanut sen verran aikaa, että blogin päivitys on jäänyt hiukan hunningolle. Tässä tulee siis kolme kisaraporttia kerralla..

Solvallan nuorison SM-kisojen yhteydessä soudettu kansallinen regatta 18-19.7.2015

Kiitos äiti huoltonaisena, kuvaajana ja kuskina olosta :)

Yksikkö lauantai:

Lauantain yksikössä soudin helpolla soudulla alkueristä finaaliin. Finaalisoutu kulki hyvin ja tein kesän parhaan aikani 8.22,84. Radan pituudesta käytiin kyllä keskustelua, kun joidenkin GPS-laitteiden mukaan matka olisi ollut alimittainen. Toisaalta ilman ratapoijuja soudettaessa matkaa tuli varmasti vähintäänkin riittävästi radalla poukkoillessa koko leveyden mitalta. Oma GPS näytti suhttarkasti 2000m ja aika varmaan on ihan realistinen normiradallekin soudettuna. Soutu tuntui hyvältä, sain aloitettua riittävän kovaa ja lopussa jopa nostettua pienen kirin. Lopputuloksissa olin kolmas Johannan ja Auran jälkeen. Tuloslistat ovat olleet tänä kesänä hiukan tylsiä, kun tämä järjestys on ollut sama joka kisassa.

Yksikkö sunnuntai:

Sunnuntaina oli hiukan sivuvastainen keli ja aloitin kovaa. Tonnille jaksoin ja sitten loppui kunto. Olin taas kolmas ja aika painui yli 9 minuutin. Aloitus hyvä, mutta muuten aika sippi veto.

Solvallan kisojen jälkeen oli ihan hyvä fiilis lähteä SM-kisoja kohti. Kunto oli selvästi nousussa ja viimeinen puuttuva vaihde löytymässä.

Pienvene-SM-kisat Tampere 8-9.8.2015LW1x

Alkueriä ei tarvittu, soutajia oli mukana vain neljä. Punnitus ja viime hetkille jäänyt dieetti meni paremmin kuin hyvin. Nälkää joutui hiukan näkemään, kun hävitin kukkakeppivarrestani neljä kiloa kolmeen viikkoon, mutta soutuun ei onneksi ollut sen isompaa vaikutusta. Puntari näytti 58,8kg, kun raja on 59kg.

Yksikössä huomasin heti, että ei ole mitään tsäänssiä haastaa Auraa vaikka olisin halunnut edes vähän laittaa kampoihin. Kroppa tuntui jähmeältä ja keskityin pitämään asemani hopeamitalin suhteen vakaana ja säästelin voimia kaksikkoa varten. Tuloksena siis SM-hopea.

W2x

Kaksikkoon ilmoittauduimme hiukan extempore seurakaverini Annin kanssa, joka soutaa ensimmäistä vuottaan aikuisten sarjassa kevyttä. Ehdimme kokeilla yhteissoutua pari kertaa ennen kisoja ja sehän sujui. Tiukassa vastatuulessa haastoimme avoimen naisia ja nappasimme ihan kohtuullisella aikaerolla SM-pronssia. Itse sain tehtyä kesän parhaan kisavedon tähän lähtöön. Paikat olivat sopivasti vertyneet yksikkökisasta ja kun kulki, oli pakko soutaa minkä kropastaan pääsee. Pamautin kesän syke-ennätykset (186) ja olin tyytyväinen, että sain kaiken irti mitä oli irroitettavissa.

Valkeakosken isovene-SM 22-23.8.2015

Lauantaina soudettiin vain kansallista regattaa, kun surkean osanottajamäärän vuoksi ei alkueriä soudettu missään veneluokassa.

W1x kansallinen

Yksiköstä tuli voitto viime vuoden tapaan. Soutu oli erittäin tukkoista pujoallergian aiheuttamien hengitystieoireiden vuoksi. Toiseksi tulleen Annin lujasta aloituksesta huolimatta revin 17 sekunnin eron Valkeakosken alimittaisella 1650m radalla. Ihan ok lopputulos, vaikka ei kulkenutkaan. Rutiini näkyy tämän kesän kisoissa melko tasaisina suorituksina.

W2x kansallinen (Annin kanssa)

Tässä lähdössä toistui taas tuttu ilmiö tälle kesälle eli kulki hullun lailla, kun oli alla jo yksi veto. Valkeakosken tytöt aloittivat kovaa, niin mekin. Olimme sopineet Annin kanssa, että jos mahdollista höllätään vauhtia alun jälkeen ja vedetään varman päälle, kun molemmilla ei oikein yksikkö luistanut.

Kävi taas vanhanaikaisesti ja vene lähti kuin ohjus eikä siinä sitten enää himmailtu. Loppumatkasta Annilla kastui toinen airo ja se hiukan pyörähteli sekoittaen rytmiä. Nakutimme siistillä soudulla superkovill tahdeilla (34-36) noin 1.56-1.57 keskaria sivutuuleen ylivoimaiseen voittoon.

Kaksikossa olisi potentiaalia vaikka mihin, kevytrakenteinen Anni pysyy hyvin mukana korkeissakin tahdeissa, osaa seurata erinomaisesti (täysin huomaamaton keulassa, vain vauhtimittari kertoo, että siellä jotain tapahtuu) ja kun veneessä ei ole liikaa voimaa, se liukuu aika nätisti :)

W4x SM-nelonen (venekunnassa mukana meikäläinen, Johanna, juniori-lupaus Anniina ja Anni)

Pari kertaa ehdimme treenata tätä isoa venettä SM-kisoja varten. Kisoissa oli surkeat 3 venekuntaa paikalla :( Vielä viisi vuotta sitten meitä oli 10 eli mittava kato on käynyt. Harrastajamäärien tilanne on ihan katastrofaalinen, varsinkin kun junnujakin on niin vähän. Onneksi olemassa oleva pieni porukka on sitäkin innokkaampaa.

Voitimme reilulla erolla toiseksi tulleen Smarkin ja kolmanneksi tulleen Valkeakosken Vesiveikkojen joukkueen. Meillä oli hiukan ongelmia valmisteluissa, mutta selvisimme lopulta ihan hyvin.

Venettä ohjataan soutajan kenkään kytketyllä peräsimellä, jonka sijainti veneessä aiheutti harmaita hiuksia. Itse soudin tahtipaikkaa, jossa ohjaus oli alunperin. Herkästi heiluva kenkä ei pysynyt paikoillaan ollenkaan, vaikka kuinka puristin jalalla neulaa kohdilleen. Vaikeaa pitää hyvää rytmiä, kun piti koko ajan tarkkailla karkailevaa ohjauskenkää. Vene kääntyy siis kengän kantapäätä kääntämällä kohti keskiosaa tai laitaa ja nyt tämä heilui potkujen tahdissa holtittomasti. Vastaavaa ongelmaa ei ole ennen ollut. Kaupan päällisiksi kengät ovat kokoa 45 eli hiukan isohkot..

Pyysimme, josko kengän voisi siirtää keulasoutajalle, mutta piuhat eivät riittäneet kuin kakkospaikkaan asti. Tästä johtuen jouduimme vaihtamaan istumajärjestystä lennosta ennen kisaa, mikä aiheutti ongelmia yhteensoudussa ja tahdissa pysymisessä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Kiitos kaverit, hieno soutu ja SM-kulta hyvällä ajalla kaikesta säädöstä huolimatta.

Kiva vetää välillä isossa veneessä :)
 Kisapäivän lopuksi istahdin vielä kakkoskasin coxin paikalle. Ohjaus oli hiukan rikki tässä lainaveneessä ja paljaat vaijerit hiersivät käsiä, mutta pysyin kuin pysyinkin radalla. Miehet taistelivat hienosti pronssista, mutta loppukiri ei oikein irronnut ja tyytyminen oli neljänteen sijaan.


 Nyt olisi enää ohjelmassa sprintit. Soudan avointa yksikköä ja kaksikkoa. Alunperin piti ohjelmassa olla myös kevyt yksikkö (en halua vahtia painoa, kun on allergia päällä ja kroppa kovilla muutenkin) ja nelonen (peruuntui osallistujien puutteessa), mutta näillä mennään mitä on.

Ensi viikonloppuna alkaa myös superjännittävät soudun MM-kisat, jossa kolme suomalaista venekuntaa tavoittelee hyviä suorituksia ja olympiapaikkoja, suosittelen lämpimästä kisojen seuraamista täältä.


1 kommentti: